Keraboss Super K: Το πρώτο εγκεκριμένο και πιστοποιημένο ελληνικό αυτοκίνητο

PACIFIC-SUN

Το πρώτο Ελληνικό αυτοκίνητο εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από το ελληνικό κράτος είναι το Keraboss Super K, που εξασφάλισε πινακίδες κυκλοφορίας, μετά από πολυετή προσπάθεια των δημιουργών του.

Το Keraboss Super K κατατάσσεται στην κατηγορία των Μ.Ο.Ι.Κ (Μεμονωμένα Οχήματα Ιδιαίτερης Κατασκευής) και σύμφωνα με πληροφορίες δεν προορίζεται για μαζική παραγωγή. Στο μηχανοστάσιό του «κρύβει» έναν κινητήρα 1.000 κυβικών εκατοστών Mitsubishi, ο οποίος αποδίδει 72 ίππους.

Το αμάξωμα είναι πολυεστερικό και το σασί γαλβανιζέ. Έχει μήκος 3.375 χιλιοστά, πλάτος 1.560 χιλιοστά και ύψος 1.590 χιλιοστά και είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας.

Το εξωτερικό μέρος του δεν θυμίζει κανένα άλλο, ωστόσο το εσωτερικό του, το οποίο προσφέρεται σε εκδόσεις 2 και 4 θέσεων μοιάζει με Smart παλαιότερης γενιάς. Στον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας συμπεριλαμβάνονται οι αερόσακοι, το ABS και ο κλιματισμός.

14 χρόνια επιμονής και υπομονής

Οι δημιουργοί του οχήματος ξεκίνησαν το εγχείρημά τους το 2008. Έως το 2014 το όχημα εξελισσόταν. Εκείνη τη χρονιά εκδόθηκε ΦΕΚ από το υπουργείο Μεταφορών και έγιναν οι πρώτες προσπάθειες να ενεργοποιηθεί το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να εκδοθούν οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι προσπάθειες καρποφόρησαν το 2021 με την έκδοση της απόφασης του υπουργείου οικονομικών και την έκδοση των πινακίδων από την Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, όπου και παρουσιάστηκε.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής