ΥΠΕΣ: Σε αναζήτηση «συνολικής λύσης» για τους συμβασιούχους στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ

«Αρνητική εξέλιξη» χαρακτηρίζει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τους συμβασιούχους των Δήμων, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών και ταυτόχρονα τονίζει ότι είναι αναγκαία η «αναζήτηση συνολικής λύσης για τις συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ».

PACIFIC-SUN

Το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι αυτή η απόφαση αναδεικνύει και «το αδιέξοδο της κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου» και ανακοινώνει ότι «η κυβέρνηση ήδη εξετάζει το θέμα και σύντομα θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, πολιτικές δυνάμεις και φορείς, να τοποθετηθούν σε ένα ζήτημα που δημιουργήθηκε εδώ και δεκαετίες».

Για τα ζήτημα της πληρωμής των συμβασιούχων το υπουργείο αναφέρει ότι «θα κριθεί οριστικά στο επίπεδο των τμημάτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου» και προσθέτει ότι «θεωρούμε αυτονόητο ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί σύμφωνα με τη βασική, για τον σύγχρονο νομικό πολιτισμό, αρχή – η οποία αποτυπώνεται και στην πάγια νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου – ότι εργασία ήδη παρασχεθείσα πρέπει να πληρώνεται».

«Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση διατηρεί τη δυνατότητα ανάληψης κάθε, τυχόν απαραίτητης, πρωτοβουλίας για να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων», συνεχίζει το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο Εσωτερικών επιτίθεται στην ΚΕΔΕ για την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωί λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η σπουδή της να συνδέσει τη συγκεκριμένη κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την ακύρωση της όποιας οριστικής και συνολικής λύσης στο ζήτημα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ, ελπίζουμε να μην αποτυπώνει την πραγματική στάση της απέναντι στους εργαζόμενους».

«Ως προς το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, προσθέτει το υπουργείο, η ΚΕΔΕ γνωρίζει ή θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο παρέχει τη δυνατότητα αντιμετώπισης αντίστοιχων καταστάσεων έκτακτου χαρακτήρα. Εάν δεν το γνωρίζει, τότε το υπουργείο είναι σε θέση να παράσχει οποιαδήποτε συνδρομή. Εκτός εάν η εμπάθεια που αποπνέει η ανακοίνωση του κ. Πατούλη υποδηλώνει ότι έχει στο μυαλό του άλλες λύσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής