Συνάντηση εργασίας αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον Δ. Παπαδημητρίου

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης χθες Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, είχε συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και τον Γ. Γραμματέα Εμπορίου Α. Παπαδεράκη.

PACIFIC-SUN

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της διαδικασίας χωριστής εγγραφής των πιστώσεων σε αντίστοιχους κωδικούς των προϋπολογισμών των Δήμων, ανά δημοτική ενότητα.

Ο κ. Πατούλης παρέδωσε στον υπουργό την πρόταση νομοθετικής ρύθμισης της ΚΕΔΕ για την επίλυση του θέματος, κατόπιν σχετικής ομόφωνης απόφασης του ΔΣ της Ένωσης. Στη ρύθμιση προτείνεται να παραμείνει σε ισχύ η νομοθετική ρύθμιση του Νόμου 4071/12, με την οποία αναγνωρίσθηκε και θεσμοθετήθηκε η αναγκαιότητα για την εγγραφή όμοιων ή ομοειδών δαπανών των Δήμων σε ξεχωριστές πιστώσεις, ανά δημοτική ενότητα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ μετέφερε στον υπουργό την αγωνία των Δήμων, κυρίως των μικρών ορεινών και νησιωτικών, επισημαίνοντας τον κίνδυνο, αφενός να τιναχθούν οι προϋπολογισμοί τους στον αέρα και αφετέρου να αδυνατούν να προχωρήσουν στην ανάθεση υπηρεσιών και έργων τα οποία προορίζονται για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών των πολιτών.

«Το ισχύον καθεστώς δημιουργεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τους Δήμους, οι οποίοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν με αποτελεσματικότητα υπέρ των πολιτών» επισήμανε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως η αδυναμία εκτέλεσης έργων και παροχής ωφέλιμων υπηρεσιών θα έχει σοβαρές συνέπειες στη χώρα. Επιπρόσθετα επισήμανε προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου πως θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι ιδιαιτερότητες των Δήμων αλλά και το γεγονός ότι είναι ήδη αποψιλωμένοι από διοικητικό προσωπικό, που είναι απαραίτητο για την ορθή και αποτελεσματική λειτουργία τους.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδημητρίου δεσμεύτηκε για τη συγκρότηση επιτροπής με εκπροσώπους των συναρμόδιων υπουργείων αλλά και τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ προκειμένου να αναζητηθούν από κοινού λύσεις για το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής