Στάθης Σταθόπουλος: 111 εκ. ευρώ στους δήμους από το Πράσινο Ταμείο

Τα περιβαλλοντικά προγράμματα του Πράσινου Ταμείου που είναι διαθέσιμα για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και τον πολύ σημαντικό ρόλο που παίζει γενικότερα ο Οργανισμός στην ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος παρουσίασε ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Στάθης Σταθόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Επικοινωνία 94FM και τις «Δημοτικές Διαπλοκές».

PACIFIC-SUN

«Σκοπός του Πράσινου Ταμείου είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος  με την διαχειριστική, οικονομική, τεχνική και χρηματοπιστωτική υποστήριξη προγραμμάτων, μέτρων, παρεμβάσεων και ενεργειών που αποβλέπουν στην ανάδειξη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, η στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας και η εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος μέσω της διοίκησης, διαχείρισης και αξιοποίησης των πόρων που προβλέπονται», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθόπουλος.

Ο ίδιος κάλεσε τους δήμους να εκμεταλλευτούν τα προγράμματα και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για έργα που αφορούν σε αστικές αναπλάσεις, αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και απόκτηση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, προκειμένου να γίνουν χώροι πρασίνου, άλση και πλατείες. «Το μεγάλο ερώτημα που γεννιέται είναι τι θα γινόταν αν το σύνολο των πράσινων πόρων επέστρεφαν μέσω έργων στους δήμους;», αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου.

Αναφορικά με τα έργα που χρηματοδοτούνται στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, ο κ. Σταθόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, στο Βόρειο τμήμα του ποδηλατόδρομου και στη μεταφορά ελαιόδεντρων, υπογραμμίζοντας την άριστη συνεργασία με τη δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου.

«Μπορούν οι δήμαρχοι με 3-4 έργα που θα χρηματοδοτήσει το Πράσινο Ταμείο, να καταφέρουν να αλλάξουν την εικόνα των πόλεών τους», ήταν τα λόγια του Στάθη Σταθόπουλου.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής