Σοφία Λευθεριώτου: Οι κάτοικοι της Πετρούπολης αξίζουμε και διεκδικούμε περισσότερα

Με αφορμή την υποψηφιότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Στέφανου Βλάχου, θεωρώ σημαντικό να γράψω τις σκέψεις μου και τις επιδιώξεις μου, για την Πετρούπολη, την πόλη που κάποτε ήταν πρότυπο για την Δυτική Αττική και σήμερα αντιμετωπίζει δεκάδες προβλήματα.

PACIFIC-SUN

Μεγάλωσα και παραμένω στην Πετρούπολη, για αυτό οι λέξεις αυτές, όπως και οι επόμενες που θα ακολουθήσουν δεν μπορεί να δημιουργήσουν ένα αόριστο σύνολο μίας ακόμα ξύλινης γλώσσας. Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα μπορούσα να σας κοιτάξω στα μάτια ξανά, όλους εσάς, τους φίλους μου, τους δασκάλους και τους παλιούς συμμαθητές. Δεν θα τα είχα καλά και με τη συνείδησή μου, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει σε ανθρώπους που πέρασαν από δημοτικούς θώκους τα τελευταία χρόνια και μην παράγοντας κανένα έργο, διεκδικούν και σήμερα την ψήφο σας.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ήταν εξαρχής ερασιτεχνική και μετά την πρόταση να συστρατευτώ με την δημοτική παράταξη του Στέφανου Βλάχου, παραμένει αγνή και έχει ως μόνο στόχο, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην Πετρούπολη.

Η Πετρούπολη κατά τη διάρκεια των παιδικών μου χρόνων ήταν μία πόλη με ψηλά κτίρια, καταπράσινες εισόδους και κήπους. Μεγάλα πεζοδρόμια και μεγάλους δρόμους. Σήμερα είναι μια πόλη, η οποία με το πέρασμα των χρόνων αφέθηκε στο έλεος της, όπως και οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτή.

Τα τελευταία πέντε χρόνια σε πολλές περιοχές της χώρας αποδείχθηκε ότι τα νιάτα μπορούν να ηγούνται και να δείχνουν το δρόμο της αλλαγής και της δημιουργίας. Στην Πετρούπολη ο νεαρός δήμαρχος επέλεξε να λειτουργεί σαν «βίδα με χαμένο παξιμάδι». Όσο ο χρόνος περνούσε, τόσο εξαφανιζόταν από τους δημότες, όσο οι δημότες αντιδρούσαν στα προβλήματα που έβγαιναν στην επιφάνεια, τόσο εκείνος αδιαφορούσε.

Ως εδώ όμως με τους κατόχους της σφραγίδας του επαναστάτη! Η πόλη χρειάζεται μία νέα επανεκκίνηση, για την ασφάλεια των κατοίκων που πια φοβούνται να κυκλοφορήσουν, για την άθληση, τις μετακινήσεις και την ψυχαγωγία τους. Πράγματα που για άλλους δήμους είναι δεδομένα στην Πετρούπολη είναι τα ζητούμενα.

Η Πετρούπολη χρειάζεται μεγαλύτερη αστυνόμευση, επαρκή φωτισμό στους δρόμους, τις πλατείες και το Άλσος του Αγίου Δημητρίου. Συντήρηση των δρόμων, των πεζοδρομίων και των πάρκων. Ανακαίνιση αύλειων χώρων σχολείων και αθλητικών χώρων, όπως για παράδειγμα τα γήπεδα Γρηγορίου που έχουν πια χορταριάσει.

Όσον αφορά το κυκλοφοριακό, η Πετρούπολη χρειάζεται αποσυμφόρηση της κεντρικής Λεωφόρου Πετρουπόλεως, χρειάζεται επιτέλους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την καθαριότητα, αλλά και για τα αδέσποτα, τα οποία ταλαιπωρούνται από τις αντίξοες συνθήκες, αλλά και αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο για όσους κυκλοφορούν πεζοί, αφού πολλές φορές λειτουργούν σαν αγέλες.

Ως εδώ με τους επαγγελματίες πολιτικούς που αν και μεγαλώσαμε και παίζαμε στις ίδιες γειτονιές, γύρισαν την πλάτη στην πόλη και τους κατοίκους. Ως εδώ με όσους θέτουν την μικρή ηλικία χάρισμα, αλλά και τους «μνηστήρες» που ζητούν επιβεβαίωση και κουταλιά από το μέλι.

Δεν είμαστε οι φτωχοί συγγενείς, ούτε το περίσσευμα. Οι κάτοικοι της Πετρούπολης αξίζουμε και διεκδικούμε περισσότερα για μία Πετρούπολη, ξανά μπροστά στις εξελίξεις και έναν δήμο παρόν για τους κατοίκους του.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής