Σοφία Λευθεριώτου: Χειρότερος του «άχρηστου», ο άφαντος

Ένας μήνας περίπου πέρασε από την ανάδειξη του προβλήματος που είχε παρουσιαστεί με την παράνομη κατάληψη χώρου, στην περιοχή των γηπέδων στην Αγία Τριάδα και τις διαμαρτυρίες δημοτών που ακολούθησαν.

PACIFIC-SUN

Ένας μήνας αλλεπάλληλων οχλήσεων για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Πετρούπολης, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς με τα παιδιά τους στις παραμελημένες παιδικές χαρές και μόλις λίγα 24ωρα, από το τελευταίο κρούσμα διάρρηξης οικίας στην πόλη μας.

Ο νεαρός δήμαρχος, δεν προχώρησε μέχρι σήμερα σε καμία δήλωση, για το πως μπορεί μία ιδιωτική εταιρεία να εγκαθιστά σπαστήρες σε δασική έκταση που έχει παραχωρηθεί στον δήμο, από το δασαρχείο Αιγάλεω, αλλά και ποιος ευθύνεται. Δεν έχει παρουσιάσει, ποια είναι τα έργα που έγιναν στη διάρκεια της θητείας του, ούτε και το πρόγραμμα, όσων θα πραγματοποιήσει εάν οι δημότες τον εμπιστευτούν ξανά.

Κρύφτηκε για ακόμη μία φορά πίσω από την κομματική ταυτότητα. Κρύφτηκε για να μην αντιμετωπίσει τα προβλήματα που συνεχώς αυξάνονται. Κρύφτηκε απέναντι στους δημότες που άλλοι τον υποστήριξαν και άλλοι απλώς τον συντηρούν.

Η μόνη πρόσφατη εμφάνισή του στην πόλη, κατά γενική ομολογία ήταν, για διατυμπανίσει την επίσκεψη του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στην πόλη μας, η οποία εν τέλει λόγω βροχής, αναβλήθηκε. Δεν είναι δημότης βλέπετε της Πετρούπολης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας για να έχει ζήσει μια θητεία – όλα τα έκαναν θάλασσα – του εκπρόσωπου του και φοβήθηκε τη βροχή, ενώ οι δημότες, μούσκεμα, περιμένουν επιτέλους την αλλαγή.

Μία αλλαγή με ανθρώπους της πόλης και όχι υπαλλήλους του Περισσού ή των άλλων κομματικών γραφείων με μοναδικό στόχο της σφραγίδα και το κλειδί της πόλης. Έναν δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους που θα βρίσκονται, όπως και βρίσκονται ήδη ανάμεσά μας.

Με αυτόν άλλωστε το σκοπό επέλεξα να θέσω υποψηφιότητα με την παράταξη του Στέφανου Βλάχου. Να προσπαθήσω και εγώ να βάλω ένα μικρό λιθαράκι, ώστε να γίνει η πόλη μας, καλύτερη και ομορφότερη.

Για όλους εκείνους που πετούν την μπάλα στην εξέδρα και χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς, για υποψήφιους προσπαθώντας να κρύψουν τις δικές τους αδυναμίες, εμείς προτείνουμε μία ξενάγηση στην πόλη. Στα έργα του Δημάρχου Στέφανου Βλάχου, που παρουσίασε έργο κατά τη διάρκεια της θητείας του και μέχρι σήμερα παραμένει ακέραιο και μοναδικό, προς όφελος των δημοτών.

Για την επόμενη θητεία, το πρόγραμμα μας είναι συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο. Πρώτος και αρχικός στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη:
1. Καθαριότητα – πράσινο – πεζοδρόμια – κυκλοφοριακό – αίσθημα ασφάλειας
2. Κοινωνική πολιτική Εφαρμογή προγραμμάτων για την ανακούφιση των ασθενέστερων οικονομικά συμπολιτών μας
3. Υγεία. Η πόλη μας χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο δίκτυο φροντίδας για όλους τους συμπολίτες μας.
4. ΙΚΑ – Προγράμματα Φειδιππίδης στην προηγούμενη θητεία του κ. Βλάχοι είχαν εξεταστεί πάνω από 1500 παιδιά και μάλιστα σε 5 από αυτά διαγνώστηκαν με πρόβλημα, χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς τους.
5. Ενίσχυση και βελτίωση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι»
6. Δημιουργία 2ου ΚΑΠ στο Νησάκι
7. Πρόσβαση στο Αττικό Νοσοκομείο μέσω της οδού Τεμπών
8. Πρόσβαση στην Αττική Οδό
9. Κάλυψη WiFi σε όλη την πόλη
10. Επίσπευση έλευσης του Μετρό
11. Αθλητισμός – Συντήρηση και σωστή διαχείριση των αθλητικών υποδομών της πόλης
12. Πολιτισμός – Πολιτιστική αναγέννηση στο δήμο μας. Επανασχεδιασμός και επαναπροσδιορισμός του Φεστιβάλ με σκοπό η Πετρούπολη να αποτελέσει και πάλι τόπο πολιτισμού και τέχνης
13. Παιδεία – κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού. Ανακαίνιση (βάψιμο) των σχολείων μας.
14. Διαφάνεια και ενημέρωση των πολιτών για την πορεία των οικονομικών του Δήμου, μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Σήμερα οι πόρτες είναι κλειστές.
15. Να αποκρούσουμε τα σχεδία για μετατροπή του λατομείου «Μουσαμά» σε χωματερή
16. Να συνεχίσουμε το πρόγραμμα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης που διακόπηκαν από την τωρινή διοίκηση
17. Να αντιμετωπίσουμε το μείζον πρόβλημα των διεκδικήσεων στο Ποικίλο Όρος. Η τωρινή διοίκηση, με την απραξία της και την απειρία της, τίναξε στον αέρα όσα είχαμε κερδίσει με τους αγώνες μας στη διάρκεια της θητείας μας και κατέστησε εκ νέου την Μονή Λαμίας πρωταγωνιστή, με διαφαινόμενο κίνδυνο την οικοπεδοποίηση του βουνού.
18. Να αντιμετωπίσουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη μας, που όλο και περισσότερο καθημερινά δυσκολεύει τη ζωή των πολιτών, αλλά και των καταστηματαρχών που ήδη φυτοζωούν από την οικονομική κρίση και την υπερβολική φορολογία.

Ο Δήμος μας χρειάζεται αλλαγή πλεύσης. Η πόλη πρέπει να ξαναβρεί τα βήματά της. Χρειάζεται νέα διοίκηση για μια Πετρούπολη που μας αξίζει. Μια πόλη φιλική καθαρή και ασφαλή για εμάς και τα παιδιά μας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής