Ρένα Δούρου: Στα δύσκολα η επιτελικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη συρρικνώνεται σε διχαστικό αυταρχισμό

PACIFIC-SUN

Στα δύσκολα, είτε πρόκειται για την κλιματική κρίση, την πανδημία ή τις γυναικοκτονίες, η επιτελικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη συρρικνώνεται σε έναν διχαστικό αυταρχισμό, μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας, παρατηρεί, μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπεύθυνη Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνέντευξή της χθες στον Χρήστο Κυμπιτζή, στην Kontranews της Κυριακής.

Ο κ. Μητσοτάκης “ήδη με τον αντιπεριβαλλοντικό του νόμο, πέρσι, έδειξε ότι εννοεί την κλιματική κρίση ως ευκαιρία για επενδύσεις ημετέρων, πρόσχημα για διάλυση του νομικού πλαισίου προστασίας της φύσης με την υποβάθμιση, για παράδειγμα, των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών”.

Εμείς, σε αντίθεση με την ΝΔ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν επενδύουμε στον πόνο της κοινωνίας αλλά στην επούλωση των πληγών της”, υπογραμμίζει η ίδια, προσθέτοντας : “είμαστε στο πλευρό όλων εκείνων που δοκιμάζονται από τις ανελέητες πολιτικές Μητσοτάκη. Παλεύουμε μαζί για να δώσουμε ξανά στον τόπο, στα παιδιά μας, προοπτική ανθρωπιάς, ελπίδας και αλλαγής”.

Στο μέτωπο της πανδημίας με “ευθύνη του κ. Μητσοτάκη  δεν κτίστηκε το 70% τείχους ανοσίας που ο ίδιος διατυμπάνιζε ότι θα είχαμε στις αρχές Ιουνίου. Αντιθέτως κατάφερε να διχάσει, τροφοδοτώντας ξανά τα ίδια οπισθοδρομικά αντανακλαστικά, όπως έκανε με τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι παλιοί γνώριμοι του κ. Μητσοτάκη, που καταριόνταν την τότε κυβέρνηση, ευτελίζοντας ακόμη και θρησκευτικά σύμβολα, ορθώνουν σήμερα αντιεμβολιαστικό τείχος”.  

Η Ρένα Δούρου σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις γυναικοκτονίες, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων : “Δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση που ο επικεφαλής της συντάσσεται με την οπισθοδρομική άποψη ότι δεν υπάρχουν αρκετές γυναίκες που ενδιαφέρονται για την πολιτική, όπως εξήγησε στη δημοσιογράφο του BBC, δικαιολογώντας το γιατί η κυβέρνησή του περιλαμβάνει ελάχιστες γυναίκες. Μια κυβέρνηση που κατήργησε τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για να προτάξει τα τρία “k”, kirche – küche – kinder”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, η Ρένα Δούρου υπογραμμίζει ότι “το μόνο που κάνει είναι να εγκαινιάζει κατά καιρούς έργα της Διοίκησής μας, παρουσιάζοντάς τα ως δικά της. Και να καθυστερεί ή να αδιαφορεί για κρίσιμα έργα υποδομής που είχαμε ξεκινήσει”.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής