Ρένα Δούρου: Να γίνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση το κύτταρο Δημοκρατίας

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ι. Κατσούλη, Νομικού και τέως Δημάρχου Αυλώνος Ευβοίας με τίτλο «Τομές Δημοκρατίας στην Αυτοδιοίκηση - Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες πέρα από τον ‘Καλλικράτη’ και τον ‘Κλεισθένη 1’» μετείχε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

PACIFIC-SUN

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου της Ακρόπολης με συντονίστρια της συζήτησης την Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου, Δικηγόρο και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αττικής.

Η Ρένα Δούρου έκανε λόγο για ένα «πολλαπλά χρήσιμο βιβλίο» που έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τόπο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Λίγους μόλις μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της άνοιξης, οι “Τομές Δημοκρατίας στην Αυτοδιοίκηση” θέτουν, με θάρρος και επιστημονική πληρότητα, όλα τα κρίσιμα διακυβεύματα, διακυβεύματα Δημοκρατίας, Αυτοτέλειας και Αυτονομίας, ενός θεσμού διακυβέρνησης που παρότι βρίσκεται εγγύτερα στον πολίτη, τα προβλήματα και τις αγωνίες του, συνεχίζει να διεκδικεί την ολοκληρωμένη χειραφέτησή του από την κεντρική εξουσία», σημείωσε χαρακτηριστικά.  

Η Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε πως πρόκειται για «ένα βιβλίο – εργαλείο, όχι μόνο για τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης αλλά για όλους τους πολίτες, ένα βιβλίο που ενημερώνει αλλά και βάζει τις βάσεις για γόνιμο προβληματισμό. «Και με την εμπειρία πλέον των 4.5 χρόνων στο τιμόνι της Περιφέρειας Αττικής, με την εμπειρία της προσπάθειάς μας για ένα νέο υπόδειγμα άσκησης διοίκησης στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος, συνειδητοποίησα ότι βιώνουμε ακριβώς τις δυσλειτουργίες και τις παθογένειες της αλληλοεπικάλυψης και των παράλληλων αρμοδιοτήτων».

«Αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται μεν από την κεντρική εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς όμως το ανάλογο θεσμικό πλαίσιο που να τη θωρακίζει, χωρίς πόρους και μέσα, δημιουργώντας αυτό που έχω πολλές φορές επαναλάβει, δηλαδή αρμοδιότητες που δεν παράγουν έργο αλλά κατηγορητήρια και που, in fine, συμβάλλουν σε μια γραφειοκρατική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης», τόνισε η Ρένα Δούρου.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής