Πιλοτικές παρεμβάσεις στην Αθήνα για άστεγους και τοξικοεξαρτημένους

Τη δημιουργία δομών προκειμένου να στεγαστούν άστεγοι που είναι ουσιοεξαρτημένοι, κάτω από ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε σύσκεψη που συγκάλεσε στο Δημαρχείο της Αθήνας με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων.

PACIFIC-SUN

Στη σύσκεψη, που συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι η δημόσια χρήση ναρκωτικών και οι άστεγοι, που σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% είναι εξαρτημένοι από κάποια ουσία, είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης, επισημαίνοντας ότι ο δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει να κάνει περισσότερα από αυτά που επιβάλλουν τα καθήκοντά του, αρκεί να χαραχθεί συγκεκριμένη στρατηγική για το ζήτημα.

«Συμφωνήσαμε να συγκροτηθεί και μια μικτή επιτροπή, η οποία θα κοιτάξει πιλοτικά, πώς μπορούμε να έχουμε γρήγορες παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Θα είναι οπωσδήποτε μία συνεργασία πολύ καλά συντονισμένη με τα υπουργεία, γιατί ο δήμος Αθηναίων, έστω και εάν δεν έχει αρμοδιότητα, έχει την υποχρέωση, εκπροσωπώντας πρώτα απ΄ όλα τους κατοίκους της πόλης, να επισπεύδει και να μεριμνά γι’ αυτά τα προβλήματα» δήλωσε ο κ. Καμίνης μετά τη συνάντηση.

Στη σύσκεψη εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων συμμετείχαν ο γραμματέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Ιάσων Φωτήλας, η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης και ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιώργος Μπουλμπασάκος. Συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας των δύο Φύλων Μαρία Στρατηγάκη, η οποία σημείωσε ότι «τα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου Αθηναίων με τη νέα τους μορφή, θα μπορούν να λειτουργούν τόσο σε ένα πλαίσιο πρωτοβάθμιας φροντίδας όσο και συμβουλευτικής, νομικής ή εργασιακής, για τους πολίτες».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής