Πέφτει η αυλαία για τα θερινά τμήματα των Ανοιχτών Σχολείων

Δύο ημέρες πριν λήξει το καλοκαιρινό πρόγραμμα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επισκέφτηκε το Ανοιχτό Σχολείο του Κολωνού, κηρύσσοντας συμβολικά το τέλος των καλοκαιρινών προγραμμάτων και ανανεώνοντας το ραντεβού με τους κατοίκους της πόλης για τη νέα σχολική χρονιά.

PACIFIC-SUN

Το καινοτόμο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων, που υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την υποστήριξη του Athens Partnership, κατάφερε να γίνει και το καλοκαίρι ένα απ’ τα πιο αγαπητά σημεία συνάντησης των κατοίκων της πόλης σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχών με περισσότερους από 3.000 επωφελούμενους να περνούν την πόρτα των 12 σχολικών συγκροτημάτων, απ’ την Κυψέλη και την Πλάκα μέχρι τα Πετράλωνα και τη Γκράβα.

«Οι κάτοικοι της Αθήνας αγκάλιασαν τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος όμως είναι ότι άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών συναντιούνται, συμμετέχουν, ανταλλάσσουν απόψεις σε έναν οικείο χώρο, στο σχολείο της γειτονιάς» δήλωσε ο κ. Καμίνης εντυπωσιασμένος από το πανηγυρικό κλίμα των λιλιπούτειων συμμετεχόντων στο «δροσερό» Summer Camp δημιουργικής απασχόλησης που παρακολούθησε στο 57ο /61ο Δημοτικό Σχολείο. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κηρύσσοντας συμβολικά το τέλος των καλοκαιρινών προγραμμάτων, ανανέωσε το ραντεβού με τους κατοίκους της πόλης για τη νέα σχολική χρονιά και ευχαρίστησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την πολύ επιτυχημένη συνεργασία.

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν τις περισσότερες από 40 δωρεάν καλοκαιρινές δραστηριότητες του προγράμματος που περιελάμβαναν πρωινά Summer Camps δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά δημοτικού και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για ενήλικες τις απογευματινές ώρες. 

Από το καλοκαίρι του 2016 στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων συμμετέχουν συνολικά πάνω από 13.500 επωφελούμενοι, οι οποίοι πίστεψαν στην ιδέα ότι τα σχολικά κτίρια της γειτονιάς τους μπορούν να μετατραπούν σε πρότυπα πολιτιστικά κέντρα. 

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής