Γιορτές για την Τσικνοπέμπτη στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής Πειραιά

Γιορτές για την Τσικνοπέμπτη πραγματοποιήθηκαν, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής από τον Δήμο Πειραιά, στις οποίες συμμετείχαν τα παιδιά, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί.

PACIFIC-SUN

Στο πλαίσιο αυτό,  ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης επισκέφθηκε το ΕΕΕΕΚ Πειραιά και το Ειδικό Δημοτικό Αυτιστικών, μαζί με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Κοινοτικό Σύμβουλο Χρήστο Μακρή και τον Σύμβουλο Παιδείας του Δημάρχου Γεράσιμο Αγγελετάκη.

Σημειώνεται, πως οι γιορτές πραγματοποιήθηκαν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά, στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, στο 2ο ΕΕΕΕΚ «Άνοιξη», στο ΕΕΕΕΚ Πειραιά, στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και στο 1ο  Ειδικό Νηπιαγωγείο Πειραιά.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, επεσήμανε ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο δήμος διοργανώνει γιορτές σε όλα τα ειδικά σχολεία της πόλης, λέγοντας πως πέρα από τη συναισθηματική αξία, οι γιορτές αυτές έχουν και μία γενικότερη αξία, γιατί δείχνουν το σημαντικό έργο που επιτελείται σε αυτά τα σχολεία. Επιδίωξη – όπως είπε – είναι να αναβιώσει το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, αλλά και να βρεθεί ο δήμος για ακόμα μια φορά, κοντά στα παιδιά.

Σημείωσε επίσης, ότι στόχος του δήμου με τις ενέργειες και τις ψυχαγωγικές και κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί στα σχολεία,  είναι να βρουν μια απασχόληση και να ενταχθούν πλήρως στην κοινωνία τα παιδιά, όταν τελειώσουν το σχολείο.

Τέλος, ο κ. Αγραπίδης αναφέρθηκε στη στήριξη του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στα Ειδικά Σχολεία και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για τη μεγάλη προσφορά τους.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής