Γ. Πατούλης: Το πολυνομοσχέδιο δεν επιλύει στρατηγικής σημασίας προβλήματα που ταλαιπωρούν την Αυτοδιοίκηση

Στο υπουργείο Εσωτερικών κατατέθηκαν από τη Μεγάλη Πέμπτη οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις της ΚΕΔΕ σχετικά με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.

PACIFIC-SUN

Στο πολυσέλιδο κείμενο το οποίο κατατέθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, διατυπώνονται μια σειρά από παρατηρήσεις, ενώ υπάρχει ειδική ενότητα στην οποία αναφέρονται σημαντικά θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού και δε συμπεριλαμβάνονται στο Πολυνομοσχέδιο.

Οι τελικές προτάσεις που κατατέθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τη Μ. Τρίτη 11 Απριλίου.

Με αφορμή τη κατάθεση των παρατηρήσεων και των προτάσεων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης επισήμανε ότι «μπορεί το πολυνομοσχέδιο να επιλύει ορισμένα οργανωτικά και διαχειριστικά ζητήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά, παρά τα συνεχή αιτήματα που έχει καταθέσει η ΚΕΔΕ, δεν επιλύει στρατηγικής σημασίας προβλήματα που ταλαιπωρούν την Αυτοδιοίκηση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού, με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, επισημαίνει για άλλη μια φορά την ανάγκη ουσιαστικών και ριζικών μεταρρυθμίσεων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για να επιτευχθεί όμως αυτός ο σκοπός θα πρέπει το Υπουργείο Εσωτερικών να αντιληφθεί ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ένας δημόσιος διάλογος με τους θεσμικούς φορείς με κεντρικό στόχο το καλό του τόπου και των πολιτών».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής