Γ. Καμίνης: Κατάληψη εμποδίζει τη δημιουργία δομής φιλοξενίας του Ερυθρού Σταυρού

Με αφορμή την κατάληψη κτιρίου που προοριζόταν για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας του Ερυθρού Σταυρού για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, έκανε δήλωση, μέσα από την οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι «μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία και μια ευκαιρία κινδυνεύει να χαθεί».

PACIFIC-SUN

Ο Δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε ότι «τα ασυνόδευτα παιδιά – πρόσφυγες είναι μία από τις πιο ευαίσθητες ομάδες του προσφυγικού πληθυσμού και η προστασία των παιδιών αυτών είναι κορυφαία υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας, που σέβεται τους διεθνείς κανόνες και τις υποχρεώσεις της».

«Με μία κίνηση μεγάλης σημασίας», συνεχίζει ο κ. Καμίνης, «ο ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, προχώρησε στη δημιουργία δομής, με εξειδικευμένο προσωπικό, και επρόκειτο σε λίγες ημέρες να φιλοξενήσει 40 από αυτά τα παιδιά, σε κτίριο που ανήκει στην οργάνωση, στο κέντρο της Αθήνας».

Για ακόμη μία φορά ο κ. Καμίνης καταγγέλλει «την απροθυμία της κυβέρνησης να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα», επισημαίνοντας ότι «η φιλοξενία των προσφύγων σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ασφάλειας, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία της πόλης και της ζωής των πολιτών, προϋποθέτουν πολιτική βούληση, οργανωμένο σχέδιο και συστηματική παρακολούθηση».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής