Επίσκεψη προσφύγων στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «προσφυγο-ποίηση/μιλώντας στη σχολική τάξη για τους πρόσφυγες με τη γλώσσα της ποίησης και την ανατροπή της γελοιογραφίας» καθώς και το ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα και εμπνευστή του προγράμματος, Αντώνη Κουντούρη.

PACIFIC-SUN

Παράλληλα στον ίδιο χώρο εκτίθεντο τα έργα του γνωστού σκιτσογράφου Μιχάλη Κουντούρη από τις 20 Νοεμβρίου. Την έκθεση σκίτσου αλλά και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος παρακολούθησαν πέντε οικογένειες προσφύγων και αιτούντων άσυλο με τα παιδιά τους από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, οι οποίες διαμένουν στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος οι πρόσφυγες περιηγήθηκαν στην έκθεση σκίτσου, ενώ ο καλλιτέχνης συζήτησε μαζί τους και αντάλλαξε πληροφορίες που σχετίζονται με τα έργα του. Την επίσκεψη υποστήριξαν διερμηνείς αλλά και άλλοι εργαζόμενοι του Προγράμματος ESTIA του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας. Σκοπός της επίσκεψης των προσφύγων και των παιδιών τους στην παραπάνω εκδήλωση ήταν η ενίσχυση της προσπάθειας των ανθρώπων αυτών να ενταχθούν στο νέο περιβάλλον.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας (Κ.Ε.Δ.Ν.Φ.Ν.Χ.), από τον Σεπτέμβριο του 2017, υλοποιεί το πρόγραμμα ESTIA – Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση, που χρηματοδοτείται από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕCHO) και  πραγματοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής