Δωρεά προσομοιωτή γέφυρας πλοίου στο 4ο Εργαστηριακό Κέντρο Δυτικής Αττικής

Ο Δήμος Ασπροπύργου έκανε δωρεά προσομοιωτή γέφυρας πλοίου στο 4ο Εργαστηριακό Κέντρο Δυτικής Αττικής, αξίας 15.000 ευρώ, με στόχο την αύξηση του επιπέδου των σπουδών και τις προοπτικές των σπουδαστών.

PACIFIC-SUN

Με δεδομένα τα προβλήματα που συντηρεί η παρατεταμένη οικονομικά κρίση που μαστίζει τη χώρα, η συγκεκριμένη Σχολική Μονάδα, Τεχνικής Εκπαίδευσης απευθύνθηκε στο Δήμο Ασπροπύργου, ζητώντας του να προβεί στη χρηματοδότηση και προμήθεια ενός Προσομοιωτή Γέφυρας Πλοίου, για την πρακτική άσκηση σπουδαστών του Εργαστηριακού Κέντρου, προκειμένου να στελεχώσουν, στο άμεσο μέλλον, ως εξειδικευμένοι Ναυτικοί, πλοία υπό ελληνική ή ξένη σημαία.

Για την απόφαση δραστικής ενίσχυσης του 4ου Ε.Κ, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου, δήλωσε:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Ασπροπύργου, αποδεικνύει στην πράξη το ειλικρινές, το ζωηρό ενδιαφέρον του, για την Εκπαίδευση της πόλης και τα παιδιά που σπουδάζουν στα Σχολεία του τόπου μας. Κι αυτό το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο στα κτίρια και τις εν γένει υποδομές των Σχολικών Μονάδων, που διατηρούμε σε αξιοζήλευτο επίπεδο. Επεκτείνεται και σε εκείνους τους τομείς, που η φροντίδα τους είναι πρωτίστως ευθύνη της Πολιτείας και ειδικότερα του Υπουργείου Παιδείας.

Ωστόσο ποτέ, τούτη η Δημοτικά Αρχή, ούτε προ κρίσης, αλλά ούτε και στα δίσεχτα χρόνια των Μνημονίων, περίμενε με σταυρωμένα χέρια, την εξ ύψους βοήθεια, για τη λειτουργία των Σχολείων της πόλης μας. Κατ΄ επανάληψη, αναλαμβάνουμε τη δαπάνη της διαμόρφωσης και του εξοπλισμού Εργαστηρίων, για πολλές ειδικότητες, αποδεικνύοντας ότι, για το Δήμο μας, τα ζητήματα αυτά είναι άμεσης προτεραιότητας! Γι΄ αυτό, την αγωνία μας, για το μέλλον των νέων παιδιών, δεν την περιορίσαμε ποτέ σε λόγια που χαϊδεύουν τα αυτιά των τριών παραγόντων της Εκπαίδευσης, δηλαδή των Εκπαιδευτικών, των Μαθητών και των Γονιών τους.

Έτσι και τώρα, γνωρίζοντας πόσο θα βοηθήσει τους Νέους που σπουδάζουν στο 4ο Ε.Κ. του Ασπρόπυργου, ένας Προσομοιωτής – Εξομοιωτής Γέφυρας Πλοίου, πήραμε μια απόφαση που θα έχει άμεσο, θετικό αποτέλεσμα, στο πιο σημαντικό ζήτημα της ζωής των Νέων, που είναι τα μορφωτικά τους εφόδια, που θα κάνουν εύκολη υπόθεση την εξεύρεση εργασίας.

Ταυτόχρονα, θέλω να επισημάνω την άριστη συνεργασία μας με όλους τους Εκπαιδευτικούς που καταθέτουν ψυχή στα Σχολεία της πόλης μας, στηρίζοντας την κοινωνική συνοχή και το δικαίωμα των παιδιών να ονειρεύονται ένα άλλο, καλύτερο μέλλον, για τη ζωή τους και την Πατρίδα μας. Γνωρίζουν ότι είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες τους, με έργα κι όχι με κούφια λόγια. Έτσι, όλοι μαζί κάνουμε πράξη, τη δέσμευση, την ύψιστη κοινωνική συμφωνία αυτής της πόλης, που αποτυπώνεται στη φράση: «Κανένας Ασπροπύργιος μόνος του στην Κρίση!». Κι είναι, αυτή η οπτική, αυτή η απόφαση, το θεμέλιο μιας πορείας που φέρνει τον Ασπρόπυργο στην πρωτοπορία των τοπικών κοινωνιών και της Αυτοδιοίκησης, σε πανελλαδικό επίπεδο».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής