Δήμος Χαϊδαρίου: Συγκεντρώσεις υποδοχής προσφύγων μαθητών στα σχολεία

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, τα σωματεία, οι εθνικοτοπικοί, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, καλούν τους δημότες του Χαϊδαρίου σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις υποδοχής των προσφύγων μαθητών στα σχολεία του δήμου.

PACIFIC-SUN

Οι συγκεντρώσεις υποδοχής θα πραγματοποιηθούν ως εξής. Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 13:30 στο 5ο Δημοτικό Χαϊδαρίου, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 14:30 στο 9ο Δημοτικό Χαϊδαρίου και την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 13:30 στο 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Χαϊδαρίου αναφέρει: «στο Σκαραμαγκά φιλοξενούνται 3500 πρόσφυγες από τους οποίους 1500 παιδιά. Η προσφυγιά δεν είναι ελεύθερη επιλογή των ανθρώπων που ήρθαν στη χώρα μας. Ο άδικος ιμπεριαλιστικός πόλεμος που διεξάγεται στη χώρα τους, τους ανάγκασε να φύγουν για να μη πεθάνουν. Για μια ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες ενός αιματοκυλίσματος των λαών, που σαν αποτέλεσμα είχε το Αιγαίο να γίνει μια θάλασσα νεκρών».

«Οι μαζικοί φορείς και οργανώσεις του Χαϊδαρίου, ολόκληρη η πόλη μας ξέρει τι σημαίνει προσφυγιά, γι’ αυτό και υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους στα σχολεία μας γιατί αποτελούν σάρκα από τη δική μας σάρκα. Διότι Χαϊδάρι σημαίνει κυνηγημένοι Πόντιοι, Νεοφωκαείς και Μικρασιάτες, σημαίνει Πακιστανοί μετανάστες διωγμένοι από τη χώρα τους που ίδρωναν για το μεροκάματο στα ναυπηγία, στα εργοστάσια του Θριάσιου Πεδίου και σε βιοτεχνίες της περιοχής», προσθέτει ο δήμος.

«Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό, απομονώνουμε τις φασιστικές φωνές, που στόχο έχουν την καλλιέργεια μίσους και τις πράξεις βίας στρέφοντας εργάτες και εργαζόμενους ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες. Το Χαϊδάρι, έχει ματωμένες μνήμες για το τι σημαίνει φασισμός, οι Γερμανοί ναζί, σκότωσαν χιλιάδες πατριώτες αγωνιστές και κομμουνιστές αφού πρώτα, τους φυλάκισαν και τους βασάνισαν στο μαρτυρικό Μπλοκ 15, στο σημερινό στρατόπεδο Καραϊσκάκη Α, στο τότε στρατόπεδο εξόντωσης των ναζιστών Γερμανών. Τα Άουσβιτς και τα Νταχάου, οι βιομηχανίες θανάτου εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι το τελικό αποτέλεσμα της ναζιστικής ιδεολογίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής