20 εκατ. ευρώ για την ανέγερση σχολείων και υποδομών εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία

Είκοσι εκατομμύρια ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ, διαθέτει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, με την υπογραφή πρόσκλησης από τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

PACIFIC-SUN

Η πρόσκληση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζεται στη νέα χαρτογράφηση των υφιστάμενων υποδομών και των αναγκών της Περιφέρειας που πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, βάσει της οποίας θα ενισχυθούν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και όλα τα είδη σχολείων (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης).

Η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων χρηματοδότησης θα είναι συγκριτική και θα ληφθεί υπόψη η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων από την Περιφερειακή Διεύθυνση. Απόλυτη προτεραιότητα έχει η ανέγερση διδακτηρίων για τις ανάγκες της ειδικής αγωγής εντός της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Σχολεία που λειτουργούν σε μισθωμένα κτίρια. Περιοχές με έντονη οικιστική ανάπτυξη και αύξηση πληθυσμού. Ακαταλληλότητα υφιστάμενων κτιριακών υποδομών (διδακτηρίων στο σύνολό τους ή και τμήματος αυτών, π.χ. αιθουσών εργαστηρίων κλπ). Παλαιότητα υπαρχόντων διδακτηρίων. Διπλή βάρδια.

Σε όλες τις νέες κτιριακές υποδομές απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία. Δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι Δήμοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ».

Η νέα αυτή πρόσκληση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έρχεται σε συνέχεια των δυο προσκλήσεων συνολικού προϋπολογισμού 18 εκ. ευρώ, για την κατασκευή κτιριακών υποδομών εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία, που είχαν εκδοθεί πέρσι και αφορούσαν σε κτιριακές υποδομές σχολείων με συνολική δυναμικότητα 2.150 μαθητών. Από τα 18 εκ. ευρώ, τα 13 αφορούσαν σε νέα σχολεία και επέκταση υφιστάμενων σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και γενικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα 5 εκ. ευρώ αφορούσαν σε αντίστοιχες παρεμβάσεις για την προσχολική εκπαίδευση (νηπιαγωγεία).

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής