Πρόγραμμα εξοικείωσης με τη διαφορετικότητα στα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων

Η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Βριλησσίων, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους - Σ.Κ.Ε.Π., θα πραγματοποιήσει Πρόγραμμα Εξοικείωσης με τη Διαφορετικότητα στα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων.

PACIFIC-SUN

Το πρόγραμμα εστιάζει στην καταπολέμηση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού των ανθρώπων με αναπηρία, μέσω διαδραστικών προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και κοινωνικοποίησης, στα οποία συμμετέχουν μαζί, νέοι με & χωρίς αναπηρία.

Την Τρίτη 25 Oκτωβρίου, στο Πάρκο Μπακογιάννη (πρώην Τ.Υ.Π.Ε.Τ.) μαθητές από το 1ο,2ο και 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων και νέοι με αναπηρίες, θα συμμετέχουν μαζί σε καλλιτεχνικά και αθλητικά εργαστήρια. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί στους μαθητές “Ανοιχτός Διάλογος ενημέρωσης και εξοικείωσης με την διαφορετικότητα”, από στελέχη του Σ.Κ.Ε.Π. με αναπηρία.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί, καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με βιωματικές ομιλίες σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βριλησσίων.

Ο κοινωνικός αποκλεισμός μπορεί να απαλυνθεί εάν, από πολύ μικρή ηλικία τα παιδιά εξοικειωθούν με την έννοια της «διαφορετικότητας». Η αλληλεπίδραση ευπαθών κοινωνικών ομάδων με την ευρύτερη ομάδα των μαθητών είναι βασική προϋπόθεση για την αλλαγή στάσης και νοοτροπίας σχετικά με τη διαφορετικότητα και την αναπηρία.

Σε μια σύγχρονη πολιτισμική κοινωνία, ο ευαισθητοποιημένος και ενημερωμένος μαθητής σήμερα δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για έναν συνειδητοποιημένο και ενεργό πολίτη του αύριο.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής