Η ΠΑΜΘ ήταν πάντα παρούσα στο πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία

PACIFIC-SUN

Δελτίο τύπου με διευκρινήσεις εξέδωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΑΜΘ) για την απουσία της, στη χθεσινή συνάντηση εργασίας για την κατάρτιση κοινού σχεδίου αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στους ποταμούς Έβρο και Στρυμόνα στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία.

«Δεν παρευρεθήκαμε στην παρουσίαση του προγράμματος, γιατί δεν γνωρίζαμε, δεν είχαμε ειδοποιηθεί. Τα θέματα του Interreg μας ενδιαφέρουν πολλαπλώς. Η περιοχή μας μέσα στον χρόνο θα θωρακιστεί ακόμα περισσότερο. Θέλουμε ευέλικτα σχήματα συνεργασίας για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τον Έβρο. Ο Έβρος δεν είναι επικοινωνιακό παιχνίδι, είναι πραγματικότητα», δήλωσε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, για το ζήτημα.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης επισημαίνει ότι «ο ποταμός Έβρος ανήκει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η οποία έδωσε ανείπωτες μάχες για να προστατευτεί η περιοχή και να γίνει η καλύτερη δυνατή αποκατάσταση, με πολλές πρόσθετες ενέργειες και έργα που δεν είχαν γίνει ποτέ άλλοτε».

Στο δελτίο τύπου ακόμη, απαριθμούνται τα έργα που αφορούν τον Έβρο και εντάσσονται στο INTERREG. Αυτά είναι:

  • Έργα ενίσχυσης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών δομών περιοχής δήμου Ορεστιάδας, προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ.
  • Παρεμβάσεις δομικής ενίσχυσης αναχωμάτων ποταμών Έβρου και παραποτάμων της περιοχής δήμου Διδυμοτείχου, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.
  • Υλοποίηση τεχνικών έργων βελτίωσης-δομικής ενίσχυσης αντιπλημμυρικών υποδομών περιοχής δήμου Σουφλίου, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
  • Ενίσχυση αναχωμάτων με λιθορριπές-σαρζανέτια στην περιοχή των Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Τέλος αναφέρει, ότι «πρόκειται για έργα που είχε διαπραγματευτεί η ίδια η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, μετά από πολλές συναντήσεις με την Κοινή Τεχνική Γραμματεία του προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ στην Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα είναι ελληνικό και βουλγαρικό. Δηλαδή διασυνοριακό. Ένα σημαντικό ποσό από τα χρήματα του Προγράμματος εισπράττουν και οι Βούλγαροι, ένα μέρος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι υπόλοιποι φορείς με αντίστοιχα έργα».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής