Επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

PACIFIC-SUN

Στην επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης προχωρά ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας μέσα από τη νέα συνεργασία του με εταιρεία ανακύκλωσης. Μετά την πολυετή εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης εγκαινιάζεται τώρα ένα επιπλέον ρεύμα συλλογής γυάλινων συσκευασιών.

Το ρεύμα αυτό θα στοχεύει αρχικά στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που χρησιμοποιούν και απορρίπτουν μεγάλες ποσότητες γυάλινης συσκευασίας. Έτσι ο Δήμος προχώρησε στην καταγραφή των επιχειρήσεων και των σημείων τοποθέτησης των μπλε κωδώνων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν ήδη σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Τα σημεία που είναι τοποθετημένοι μπλε κώδωνες είναι τα εξής:

Μάνδρα:
Οδός Στρ. Νικολάου Ρόκα (στην Πλατεία Κοροπούλη και στην Κεντρική Πλατεία) στην οδό Βαγγέλη Κοροπούλη (στην αρχή της οδού και στην Πλατεία Ειρήνης), στην ΠΕΟΑΘ, στην οδό Παπαδιαμάντη (Πλατεία Γκλιάτη), στην οδό Σαλαμίνος στις Εργατικές Κατοικίες, στην συμβολή των οδών Γ. Παπανδρέου και Πλαστήρα στην Συνοικία Παπακώστα.
Ερυθρές: Οδός Εθνικής Αντιστάσεως (σε δύο σημεία)
Βίλια: Οδός Ιωάννη Σακελλαρίου (σε δύο σημεία)
Οινόη: σε ένα κεντρικό σημείο

Επίσης από ένα μπλε κώδωνα έχει τοποθετήσει ο Δήμος σε όλες τις παραλίες, της Ψάθας, του Αλεποχωρίου και του Πόρτο Γερμενό.

«Ο Δήμος συνεχίζει δυναμικά το πρόγραμμα της ανακύκλωσης. Η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, η εξοικονόμηση ενέργειας και περιβαλλοντικών πόρων είναι πλέον υποχρέωση του σύγχρονου πολιτισμού και ευθύνη όλων των πολιτών. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν γίνεται με στιγμιαίες δράσεις…χρειάζεται μακρόπνοο σχεδιασμό και συνεχείς προγραμματισμένες δράσεις. Εμείς έχουμε θέσει ως βασική μας προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε, να ενημερώσουμε αλλά κυρίως να ενεργοποιήσουμε όλους τους δημότες μας.» τονίζει η Δήμαρχος Γιάννα Κριεκούκη.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής