Δήμος Ασπροπύργου: «Φάμπρικα» μετεγγραφών φορολογικών στοιχείων για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»

PACIFIC-SUN

Απροκάλυπτη κι οργανωμένη απόπειρα καταστρατήγησης της πιλοτικής κοινωνικής δράσης «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»

Ο Δήμος Ασπροπύργου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι «Καραβάνια ενδιαφερόμενων», από κάθε σημείο της Χώρας, με τη βοήθεια πρόθυμων φοροτεχνικών γραφείων, προσπαθούν να παρουσιαστούν ως μόνιμοι κάτοικοι της πόλης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Ασπροπύργου
Σε «κατάσταση πολιορκίας», βρέθηκαν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ασπροπύργου, απ’ τη στιγμή που έγινε γνωστή η επερχόμενη λειτουργία του Προγράμματος που αφορά στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. «Καραβάνια» δυνητικά δικαιούχων, από όλη την Ελλάδα, προσήλθαν στην πόλη, αναζητώντας τρόπο να εμφανιστούν ως μόνιμοι κάτοικοι Ασπροπύργου. Στην προσπάθειά τους αυτή, με τη συνδρομή φοροτεχνικών γραφείων, εμφάνισαν πρόσφατες μετεγγραφές τους, στην αρμόδια Δ.Ο.Υ Ελευσίνας, προκειμένου, δι’ αυτών, να «πιστοποιήσουν» πως διαμένουν στην πόλη, και άρα δικαιούνται να υποβάλλουν τις απαραίτητες αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ασπροπύργου.

Το γεγονός αυτό, είχε ως αποτέλεσμα, να προκληθεί το αδιαχώρητο, τόσο στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, όσο και στις υπηρεσίες Δημοτολογίου, και να δημιουργηθεί κλίμα έντασης, με τους εργαζόμενους και μεταξύ των πολιτών, που επιθυμούσαν να πληροφορηθούν για τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να συνοδεύουν τις αιτήσεις.

Με δεδομένο ότι, η πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος, στον Ασπρόπυργο, πρέπει να εκδηλωθεί με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών του, ο Δήμος γνωστοποίησε, στις αρμόδιες αρχές, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, εξαιτίας της δυνατότητας που παρέχεται (μέσω του TAXIS), για ηλεκτρονική μεταβολή των στοιχείων κάθε φορολογούμενου. Ταυτοχρόνως, ο Δήμος Ασπροπύργου απευθύνει έκκληση, προς τα φοροτεχνικά γραφεία της περιοχής, για εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, σε ό,τι αφορά στην ορθότητα των στοιχείων που μεταβάλλουν. Και ειδικά, για ό,τι έχει σχέση με τη διεύθυνση κατοικίας που δηλώνεται.

Στο πλαίσιο της άρτιας προετοιμασίας του Δήμου, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Νικόλαος Μελετίου, απηύθυνε επιστολή προς τους Διευθυντές των Υποκαταστημάτων Τραπεζών στην πόλη, δια του οποίου ζητείται η συνδρομή τους στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, για τους δυνητικά δικαιούχους, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής