Δήμος Αμαρουσίου προς ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.: Ολοκληρώστε άμεσα τις εργασίες μεταφοράς του δικτύου ηλεκτροδότησης στην πλατεία Ευτέρπης

«Δεν μας αφορά και δεν αποτελεί λόγο της υπερβολικής καθυστέρησης, η απεργία των εργαζομένων στην εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.»

PACIFIC-SUN

Με επιστολή που απέστειλε σήμερα προς την Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ο Δήμος Αμαρουσίου, μέσω του Γενικού Γραμματέα Γ. Διδασκάλου, ζητά να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο της μεταφοράς του υπόγειου δικτύου καλωδίων της ΔΕΗ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης.

Οι εργασίες αυτές ενώ ξεκίνησαν διακόπηκαν ξαφνικά, με αποτέλεσμα αφενός να δημιουργείται μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων από τις ανοικτές ή πρόχειρα καλυμμένες τάφρους. Αφετέρου, έχουν σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του πάρκινγκ, που ήταν προγραμματισμένες να αρχίσουν στις αρχές του μήνα.

Ο Δήμος Αμαρουσίου επισημαίνει ότι θεωρεί υπεύθυνη για την καθυστέρηση αλλά και για τις συνέπειες από πιθανή πρόκληση ατυχήματος αποκλειστικά τη Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., η οποία έχει την ευθύνη ολοκλήρωσης του έργου. Κι αυτό γιατί η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. είναι εκείνη που ανέθεσε την εκτέλεση του έργου μεταφοράς του δικτύου ηλεκτροδότησης στην εργοληπτική – κατασκευαστική εταιρεία «Τοξότης Α.Ε.», οι εργαζόμενοι της οποίας απεργούν με αποτέλεσμα να καθυστερεί το έργο.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση: « Ένα σημαντικό έργο πνοής στην πόλη μας, το πάρκινγκ της πλατείας Ευτέρπης, καθυστερεί αδικαιολόγητα όχι με ευθύνη του Δήμου ή του αναδόχου του έργου, αλλά με αποκλειστική ευθύνη της ΔΕΔΔΗΕ και των εργολάβων που έχει επιλέξει να εκτελούν για λογαριασμό της τα έργα. Ταλαιπωρείται η πόλη, η αγορά και οι πολίτες επειδή κάποιοι συμπεριφέρονται ανεύθυνα. Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Δεν θα πληρώσει το Μαρούσι το μεγαλοιδεατισμό κάποιων εργολάβων, ούτε την ανικανότητα ενός κρατικού οργανισμού με μονοπωλιακά χαρακτηριστικά να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις και τις προθεσμίες του. Ο Δήμος Αμαρουσίου θα αναζητήσει ευθύνες και αποζημιώσεις αν υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής