Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο από το Σεπτέμβριο στο Μαρούσι

PACIFIC-SUN

To Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο με έδρα το Δήμο Αμαρουσίου, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από το Σεπτέμβριο του 2016, κατά τα πρότυπα του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, ικανοποιεί ένα πάγιο και μακροχρόνιο αίτημα των κατοίκων της Αττικής για την δια βίου μάθηση.

Κατά την πρώτη διδακτική περίοδο 2016 -2017 θα πραγματοποιηθούν τρεις θεματικοί κύκλοι μαθημάτων, με εισηγητές διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς Καθηγητές, καθώς και ειδικούς καταξιωμένους επιστήμονες.

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 26 Σεπτεμβρίου 2016 και θα πραγματοποιούνται στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), μία φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα απόγευμα, από τις 17:00 έως 20:00.

Δικαίωμα εγγραφής έχει οποιοσδήποτε το επιθυμεί, χωρίς ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά και αυστηρά με σειρά προτεραιότητας, ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρχει για ομάδες ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως άτομα με αναπηρία, άνεργοι, πολύτεκνοι, κ.α.

Με την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους οι σπουδαστές, κι έχοντες τηρήσει τον ειδικό κανονισμό λειτουργίας του Α.Λ.Π. θα λαμβάνουν την ανάλογη βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Μαρούσι δήλωσε:
«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχόμαστε στην πόλη μας την ίδρυση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, από το αντίστοιχο Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της δια βίου μάθησης των πολιτών.
Τη σημαντική αυτή προσπάθεια του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης, την θέτουμε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, παράλληλα με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.
Σας προσκαλούμε να  συμμετάσχετε στο νέο αυτό θεσμό που ξεκινά σύντομα στην πόλης μας, με στόχο να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων για την αυτομόρφωση και την αυτοβελτίωσή μας.
Το να μαθαίνουμε συνεχώς σε όλη μας τη ζωή είναι ζωτικής σημασίας αν θέλουμε να κάνουμε σωστές επιλογές τόσο στη ζωή μας, όσο  και στις κοινωνίες στις οποίες ζούμε.»

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής