Τσίπρας: Εντός στόχων οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση

PACIFIC-SUN

Για το αντικείμενο της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του είπε ότι «εκφράστηκε η ομοφωνία των 27, σε σχέση με τις κατευθυντήριες γραμμές για τη διαπραγματευτική διαδικασία για το Brexit».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η πρώτη μας προτεραιότητα το επόμενο διάστημα θα είναι πάνω σε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές, να ακολουθήσουμε ένα σχετικά φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα διαπραγμάτευσης και εκτίμησε ότι «»η διαπραγμάτευση αυτή δεν θα είναι το ίδιο εύκολη, όσο ήταν και η διαδικασία σήμερα και η σύντομη συνεδρίασή μας».

«Θα είναι δύσκολη, εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι και πολύπλοκα τα ζητήματα τα οποία έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Όμως, υπάρχει και το κρίσιμο θέμα, το χρηματοοικονομικό και όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό είναι το πιο δύσκολο θέμα σε κάθε διαζύγιο, το οικονομικό σκέλος», πρόσθεσε.

«Προτεραιότητες για την Ελλάδα», είπε ο κ. Τσίπρας «αποτελούν οι περισσότεροι από 70.000 Έλληνες που ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία, η διασφάλιση ομαλών εμπορικών σχέσεων, καθώς και η διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης των τουριστικών ροών από τη Μεγάλη Βρετανία».

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι «υπήρξε η συναίνεσή στα δίκαια αιτήματα επιμέρους κρατών για τις ειδικές σχέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία και ιδίως, στην Ιρλανδία, όπου έχει ένα ειδικό καθεστώς και θα πρέπει να διατηρηθεί και στις σχέσεις Ισπανίας-Βρετανίας και ειδικότερα στο Γιβραλτάρ». 

Επίσης αποκάλυψε ότι «ζητήσαμε να κατατεθεί ρητώς στα πρακτικά η διευκρίνιση, ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης δεν θα αποτελεί, ούτε στο πολιτικό ούτε στο νομικό του σκέλος, δεσμευτικό προηγούμενο για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες».

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την  Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ένα γεγονός δυσάρεστο, που συνέβη, κυρίως, εξαιτίας της δυσαρέσκειας  των πολιτών απέναντι στις πολιτικές της  Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το κοινωνικό και οικονομικό σκέλος». 

 

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής