Συμμετοχή Γ. Κατρούγκαλου στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, στο πλαίσιο συμμετοχής του στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε., υπογράμμισε την ανάγκη εμβάθυνσης της διαδικασίας ευρωπαϊκής ενοποίησης, τονίζοντας ότι θα ήταν λάθος να θεωρηθεί ότι ξεπεράσθηκε πλήρως η κρίση εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων πολιτών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

PACIFIC-SUN

«Μολονότι έγιναν αρκετά βήματα από την κορύφωση της κρίσης το 2016», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, «τα δομικά προβλήματα που οδήγησαν σε αυτή, όπως η ανισορροπία κοινωνικής και οικονομικής διάστασης της ολοκλήρωσης και η έλλειψη δημοκρατίας στην οικονομική διακυβέρνηση παραμένουν άλυτα».

Για το λόγο αυτό, καλωσόρισε την καθιέρωση στη Σύνοδο του Γκέτεμποργκ του νέου Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, με την παρατήρηση, όμως, ότι είναι αναγκαία η πραγματική εφαρμογή του και η θέσπιση δεσμευτικών κοινωνικών δικαιωμάτων για όλους.

Ο κ. Κατρούγκαλος χαιρέτησε την έναρξη της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας (PESCO), χαρακτηρίζοντάς την ως σημαντικό βήμα ενίσχυσης της αυτονομίας της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Άμυνας, για την προστασία των ευρωπαίων πολιτών από εξωτερικές απειλές, αλλά και για την ενίσχυση του παγκόσμιου ρόλου της Ένωσης. Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε την ανάγκη ενίσχυσης της πολιτιστικής δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την προώθηση των κοινών ευρωπαϊκών αξιών.

Για το λόγο αυτό, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των κονδυλίων για το πρόγραμμα «Erasmus+» και προώθησης νέων δράσεων προκειμένου οι ευάλωτες ομάδες και οι νέοι να αποκτήσουν ευκολότερη πρόσβαση στον πολιτισμό.

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συζητήθηκε, επίσης, η πρόοδος των διαπραγματεύσεων για το BREXIT και, κατά την διάρκεια του γεύματος, ο μελλοντικός πολυετής προϋπολογισμός της Ένωσης.

Το απόγευμα θα ακολουθήσει η ψηφοφορία σχετικά με την μετεγκατάσταση των Ευρωπαϊκών Οργανισμών που είχαν έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ως γνωστό, η Αθήνα είναι υποψήφια πόλη για την μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής