Συμμετοχή Αλ. Τσίπρα στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την Πέμπτη θα βρεθεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετέχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

PACIFIC-SUN

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική σύνοδο του PES και θα συναντηθεί με τον Επίτροπο Johannes Hahn, αρμόδιο για την ευρωπαϊκή πολιτική γειτονία και τις διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση της Ένωσης. Το μεσημέρι θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με θέματα την ευρωπαϊκή ασφάλεια και την Κοινωνική Ευρώπη. Το απόγευμα θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με  θέματα: Μετανάστευση, σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας,  Ουκρανία και Ιεροσόλυμα.

Το πρωί της Παρασκευής θα παρευρεθεί σε πρόγευμα εργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στη ζώνη του ευρώ και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε τετραμερής συνάντηση, στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean – Claude Juncker, της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel και του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Boyko Borissov, με θέματα τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας και το προσφυγικό.

Ο πρωθυπουργός τέλος, στις 11:00 το πρωί θα λάβει μέρος στη συζήτηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με θέμα τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής