Σταθάκης: Το νυχτερινό ρεύμα θα έχει επιπρόσθετο όφελος

Τη θέση της κυβέρνησης ότι θα αλλάξει ο τρόπος που υπολογίζεται η ημερήσια κατανάλωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ερωτώμενος για τις ανατροπές στους λογαριασμούς ρεύματος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

PACIFIC-SUN

Ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι οι αυξήσεις δεν αφορούν το μέσο νοικοκυριό και πρόσθεσε πως οι αλλαγές θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την 1η Φεβρουαρίου. Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι το νυχτερινό ρεύμα θα πάρει επιπρόσθετο όφελος γιατί ενώ ήταν ενιαίο τώρα για παράδειγμα στις 1600 κιλοβατώρες θα κερδίζει 2 ευρώ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε επίσης ότι ένα τετραμελές νοικοκυριό που ξεπερνούσε τις 1.600 κιλοβατώρες θα έχει όφελος 30-50 ευρώ τετραμηνιαία. «Μόνο πάνω από τις 5.000 κιλοβατώρες οι αυξήσεις και αν» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ο κ. Σταθάκης καθησύχασε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων και σημείωσε ότι το πλήρες σχέδιο νόμου θα έρθει στη Βουλή σε δύο με τρεις μήνες. Τέλος, ερωτώμενος για τους πλειστηριασμούς διαβεβαίωσε πως η πρώτη κατοικία είναι πλήρως προστατευμένη αν ενταχθεί στον νόμο.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

ΠΗΓΗskai.gr

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής