Σπίρτζης: Η χώρα τον Αύγουστο του 2018 γυρίζει οριστικά σελίδα

Δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει σε συνέντευξή του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, τονίζοντας ότι «η αξιολόγηση ολοκληρώνεται και όλα δείχνουν ότι η έξοδος από την περιπέτεια που μας έβαλαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του παλαιοκομματισμού τερματίζεται». 

PACIFIC-SUN

Ο κ. Σπίρτζης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Kontranews» υποστήριξε ότι «η απόδοση θετικών αποτελεσμάτων από τις σκληρές δοκιμασίες και θυσίες του κάθε Έλληνα, δυστυχώς δεν αποτελεί χαρά, αλλά εφιάλτη για την αντιπολίτευση, για τα οικονομικά συμφέροντα που ταυτίζεται και, επομένως, και για συγκεκριμένα ΜΜΕ που χαράζουν την πολιτική και την τακτική της» και σημείωσε πως «όσο και αν τους χαλάει τα σχέδια η πραγματικότητα, η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018. Γυρίζει σελίδα οριστικά».

Για τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Σπίρτζης είπε: «η ΝΔ που κατήγγειλε “τα άκρα και τις ακρότητες” και δεν έκανε καν διάλογο μαζί τους μοιάζει μακρινό παρελθόν. Σήμερα στη ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη, τα “άκρα και οι ακρότητες” του τότε είναι σε θέσεις αντιπροέδρων, τομεαρχών, κορυφαίων στελεχών και επιβάλλουν τη “γραμμή”».

Όσον αφορά το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, είπε πως «ο Φορέας υπό την κα Γεννηματά δεν είναι κάτι νέο. Όταν θα συγκροτηθεί οργανωτικά, θα πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει ποια πολιτική κατεύθυνση υπερίσχυσε στο εσωτερικό του. Αυτή της υιοθέτησης νεοφιλελεύθερων πολιτικών με το μανδύα του κεντροδεξιού μεταρρυθμιστή και της συνεργασίας με την ΝΔ ή της επαναφοράς του στον προοδευτικό χώρο».

Για τον σχεδιασμό του υπουργείου για την επόμενη μέρα, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως «περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών έργων της ΠΑΘΕ και του προαστιακού, το μετρό της Θεσσαλονίκης και την επέκταση για Καλαμαριά, τον διαγωνισμό της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας και το τραμ Πειραιά».

«Προχωρούν οι διαγωνισμοί για το αεροδρόμιο στο Καστέλι, το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο, τον οδικό άξονα Πάτρας – Πύργου και το νότιο τμήμα του Ε65», πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης και συνέχισε λέγοντας ότι «σε φάση διαγωνιστικής προετοιμασίας βρίσκεται το μεγαλύτερο τμήμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας, ο ΒΟΑΚ, η περιφερειακή Χαλκίδας, η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Πάτρας, το εμπορευματικό κέντρο Θεσσαλονίκης, η σύνδεση των αστικών κέντρων και των κρίσιμων υποδομών με τους οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες».

 

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής