Παπαδημούλης: Το Ευρωκοινοβούλιο δεσμεύεται για την πλήρη ένταξη των ατόμων με αναπηρία

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, απηύθυνε ομιλία στο «4ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Ατόμων με Αναπηρία» (4th EPPD), που έλαβε χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την ιδιότητά του ως Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αρμόδιος για Θέματα Ισότητας και Διαφορετικότητας.

PACIFIC-SUN

Η Σύνοδος πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, με στόχο να διευρύνει την πολιτική δέσμευση και την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, όπως το δικαίωμα ψήφου, καθώς και να προωθήσει το διάλογο μεταξύ εκπροσώπων των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Μεταξύ άλλων διακεκριμένων ομιλητών ήταν ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης, η Επίτροπος για την Απασχόληση, κοινωνικές υποθέσεις, δεξιότητες και κινητικότητα του εργατικού δυναμικου, Μαριάν Τίσεν, η Επίτροπος για την Περιφερειακή πολιτική, Κορίνα Κρέτσου, ο Επίτροπος για την Ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης ο Ευρωβουλευτής και Συμπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, Άνταμ Κόσα, ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, Marek Plura, η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Διακοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, Κωνσταντίνα Κούνεβα, και η Ευρωπαία Διαμεσολαβητής, Emily OReilly.

Το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την 20η επέτειο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF). Στο ευρύ φάσμα θεμάτων που συζητήθηκαν συμπεριλαμβανόταν και η πλήρης ένταξη έως το 2030 των ατόμων με αναπηρίες και στόχοι για την αειφόρο ανάπτυξη. Επίσης ψηφίστηκαν δύο ψηφίσματα από εκπροσώπους των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής