Κούνεβα: Κομισιόν και Συμβούλιο εδώ και δυο χρόνια μετατρέπουν τη Σένγκεν σε σκουπίδι

Υπέρ της άμεσης ένταξης της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Κροατίας στη Ζώνη Σένγκεν τάχθηκε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, μιλώντας εκ μέρους της GUE/NGLστην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

PACIFIC-SUN

Ταυτόχρονα, όμως, η κ. Κούνεβα επέκρινε την Κομισιόν και το Συμβούλιο για τις συνεχείς παρατάσεις των «έκτακτων συνοριακών ελέγχων» που επανέφεραν ορισμένα κράτη μέλη, ώστε να φράξουν τον δρόμο στους πρόσφυγες.

Αναφέρθηκε και στα περιστατικά «ενδεικτικών» ελέγχων σε επιβάτες από την Ελλάδα που φτάνουν στη Γερμανία ή στο Βέλγιο. «Μήπως τελικά αποκλείστηκε η Ελλάδα από τη Σένγκεν και δεν το ξέρουμε;» αναρωτήθηκε η κ. Κούνεβα.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικρότησε μεν τη θέση της Κομισιόν κατά της πρότασης Τουσκ για κατάργηση της υποχρεωτικής κατανομής των προσφύγων σε όλα τα κράτη της Ε.Ε., επεσήμανε όμως ότι οι προτάσεις της Επιτροπής για αναθεώρηση του κανονισμού συνόρων, που επιμηκύνουν πολύ τους «έκτακτους» συνοριακούς ελέγχους, επιβραβεύουν ακριβώς τις ίδιες χώρες που αρνούνται την αλληλεγγύη στην προσφυγική τραγωδία.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής