Κικίλιας: Τίποτα λιγότερο από την Εθνική Γραμμή

«Το ζήτημα της ονομασίας της FYROM δεν αποτελεί ένα κοινό πρόβλημα, με περιφερειακές και διεθνείς διαστάσεις, και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο», αναφέρει σε άρθρο του ο Βασίλης Κικίλιας στην εφημερίδα Φιλελεύθερος.

PACIFIC-SUN

Ο κ. Κικίλιας τονίζει πως «είναι εθνικό θέμα» και σημειώνει ότι «οι γείτονες, εμφατικά και επισήμως, αμφισβητούν την εθνική μας ταυτότητα, την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά μας, την κυριαρχία μας. Συνεπώς, δεν πρόκειται για ένα ζήτημα ονομασίας και μόνο».

«Δεν είναι αποδεκτό τίποτα λιγότερο από την εθνική γραμμή, που χαράχτηκε το 2008 στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα ισχύει έναντι όλων, για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή», επεσημαίνει ο κ. Κικίλιας και συνεχίζει: «αυτή την κρίσιμη ώρα παραμένει αναπάντητο το ερώτημα αν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει σαφή και ενιαία θέση. Άλλα διαρρέονται από τον κ. Κοτζιά, άλλα από τον κ. Καμμένο, άλλα δηλώνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, άλλα –περίεργα και αντεθνικά- υποστήριζαν παλαιότερα σημερινοί υπουργοί».

Ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει ότι «αν η κυβέρνηση δεν διαθέτει συγκεκριμένη, εθνικά αποδεκτή, θέση, τότε δεν μπορεί να χειριστεί το ζήτημα και οφείλει να παραιτηθεί πάραυτα». «Ως Έλληνες, απαιτούμε μια λύση ολοκληρωμένη, βιώσιμη, στηριγμένη στο διεθνές δίκαιο. Χωρίς όμως να απεμπολείται η εθνική μας συνείδηση, δίχως να θολώνεται η εθνική μας ταυτότητα, χωρίς να παραχαράσσεται η ιστορία, δίχως να υπονομεύεται το παρόν και το μέλλον του έθνους και της πατρίδας», καταλήγει το άρθρο.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής