Δράσεις ευαισθητοποίησης για τα ΑμεΑ από το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών»

Δράσεις ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με ειδικές Ανάγκες προγραμματίζει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με αφορμή την προχθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

PACIFIC-SUN

Σε ανακοίνωσή του το «Κίνημα» αναφέρει ότι «ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, δηλαδή το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, αντιμετωπίζουν σήμερα κάποια μορφή αναπηρίας, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ περίπου 190 εκατομμύρια είναι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωή».

«Αντίστοιχα», προσθέτει το «Κίνημα», «στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περίπου 80 εκατομμύρια άτομα έχουν κάποια αναπηρία, ενώ τα ποσοστά προβλέπεται να αυξηθούν καθώς αυξάνεται ο μέσος όρος ηλικίας του πληθυσμού της».

«Οι αναπηρίες επηρεάζουν περισσότερο τα άτομα της τρίτης ηλικίας, ενώ οι γυναίκες
με αναπηρία είναι εκτεθειμένες σε πολλαπλές διακρίσεις», τονίζει και επισημαίνει ότι «τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια στην καθημερινή τους ζωή, όχι με δική τους υπαιτιότητα, αλλά γιατί η κοινωνία δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά τους και δεν τους προσφέρει ίσες ευκαιρίες και τη δικαιούμενη πρόσβαση να συμμετέχουν ισότιμα σε κάθε είδους δραστηριότητα».

Το «Κίνημα», έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του το ανοιχτό Ερωτηματολόγιο «Τα άτομα με αναπηρία στην Περίοδο της Κρίσης” που απευθύνεται προς άτομα με αναπηρία, συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα και ειδικές κατηγορίες επαγγελματιών, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή Πολιτών στη συνδιαμόρφωση των θεμάτων, που τους
αφορούν».

Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα ληφθούν υπόψη για την τελική διαμόρφωση των εξειδικευμένων Πολιτικών Προτάσεων του «Κινήματος» για τα άτομα με αναπηρία.

Παράλληλα, προγραμματίζει μια σειρά από συναντήσεις – επαφές με εκπροσώπους συλλογικοτήτων, οργανώσεων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αρμόδιων κρατικών φορέων με πρωταρχικό στόχο να ακούσει τις σκέψεις, προτάσεις και προβληματισμούς τους και σχεδιάζει μια σειρά από βιωματικές δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίηση.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής