12-13 Μαΐου το Ιδρυτικό Συνέδριο του «Πράσινου Κινήματος»

Στην τελική ευθεία για το ιδρυτικό του συνέδριο οδεύει το Πράσινο Κίνημα. Το κόμμα που είναι υποστηριχτές του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, προέκυψε από την συνένωση των δυνάμεων που έχουν αποχωρήσει από τους Οικολόγους Πράσινους, κινημάτων από τον χώρο της οικολογίας και πολλών στελεχών από την αυτοδιοίκηση που ενστερνίζονται τις «Πράσινες» αρχές και πολιτικές.

PACIFIC-SUN

Μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί πενήντα οκτώ τοπικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ στο Ιδρυτικό Συνέδριο αναμένονται περίπου 1000 σύνεδροι. Το Ιδρυτικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ΚΥΒΕ Περιστερίου 12-13 Μαΐου και την έναρξη θα κηρύξει ο δήμαρχος της περιοχής Ανδρέας Παχατουρίδης.

Η δομή του Πράσινου Κινήματος θα ακολουθεί αυτή του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος με δύο συμπροέδρους έναν άντρα και μία γυναίκα, οι οποίοι θα εκλεγούν αμεσοδημοκρατικά από το συνέδριο. Το ίδιο θα συμβεί και με τον γενικό γραμματέα του κόμματος. Η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να έχει πάνω από πάνω άτομα, παρά το γεγονός ότι έχει επιλεγεί το «σκληρό» σύστημα της αποκλειστικής εξουσιοδότησης.

Παράλληλα, το Πράσινο Κίνημα έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την συγκρότηση αυτοδιοικητικών σχεδιασμών σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και σε πάνω από εβδομήντα Δήμους. Η απλή αναλογική που θα ισχύσει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δίνει τη δυνατότητα στο Πράσινο Κίνημα να παίξει σημαντικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες. Το συνέδριο θα θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα, τόσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο και για τις Εθνικές εκλογές, αλλά και τις ευρωεκλογές.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής