Συνάντηση Μητσοτάκη με την ΕΙΝΑΠ

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και συζήτησαν για τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

kiziplast
pacificsun

Ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά δήλωσε:

«Συναντήθηκα με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ και, μέσα και από τη συζήτησή μας, διαπιστώσαμε την απαξίωση και την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Δυστυχώς, είναι προφανής η αδυναμία παροχής υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες και η ταλαιπωρία που υφίστανται στους διαδρόμους του συστήματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μεγάλη αναμονή για ακτινοθεραπεία των ογκολογικών ασθενών και η αναβολή χειρουργικών επεμβάσεων λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το σύστημα δεν λειτουργεί και ταυτόχρονα προκαλούνται νέες πρόσθετες δαπάνες στα νοικοκυριά, που κάνουν τη ζωή πολλών ανθρώπων πολύ δύσκολη.

Η δημόσια Υγεία βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και στηρίζεται πλέον στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει τόσο το ιατρικό όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Η κοινωνική συνοχή απειλείται. Απαιτείται αναδιάρθρωση του συστήματος, με άλλη φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας, σε όλα τα επίπεδα. Ένα νέο σύστημα σχεδιασμένο να έχει στο επίκεντρο τον ασθενή και τις ανάγκες του.

Μαζί με τους γιατρούς, το επιστημονικό δυναμικό, τους εργαζομένους στο σύστημα Υγείας, τους κοινωνικούς φορείς, εργαζόμαστε συστηματικά, για να παρουσιάσουμε την πρότασή μας στην κοινή γνώμη το επόμενο διάστημα.

Ο δικός μας στόχος είναι να διασφαλιστεί η ισότιμη και καθολική πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας. Η Νέα Δημοκρατία σύντομα θα παρουσιάσει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση για την Υγεία, που θα αντιμετωπίζει με αλήθεια όλα αυτά τα προβλήματα».

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here