ΝΔ: Η Κυβέρνηση είναι ανίκανη να διασφαλίσει τη λειτουργία των δομών της Δικαιοσύνης

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, σχετικά με την κατάσταση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

kiziplast
pacificsun

«Εξαιρετικά άσχημη είναι η καθημερινή εικόνα που παρουσιάζει το Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο Δικαστικό Συγκρότημα της χώρας, στα κτίρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του γιατρού του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Γιαννούκου, οι άθλιες κτιριακές υποδομές του Πρωτοδικείου Αθηνών αποτελούν υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Επίσης, είναι και απειλή για την σωματική ακεραιότητα όσων καθημερινά επισκέπτονται και εργάζονται στους χώρους των Δικαστηρίων.

Ας αφήσει, λοιπόν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τις μεγαλοστομίες στις οποίες προσφάτως έχει επιδοθεί και ας εργαστεί για να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, καθώς και στα άλλα Δικαστικά Συγκροτήματα της χώρας. Όσο δεν το πράττει, αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση είναι απολύτως ανίκανη να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των δομών της Δικαιοσύνης».

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here