Μ. Κεφαλογιάννης: «H Τουρκία απομακρύνεται από τις δημοκρατικές αξίες της Ε.Ε.»

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, πρόεδρος της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. - Τουρκίας, μετά τις συνεχιζόμενες πολιτικές διώξεις που κορυφώθηκαν μετά τη χθεσινή σύλληψη των ηγετών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP.

kiziplast
pacificsun

Tο κείμενο της ερώτησης

«Η χτεσινή σύλληψη των συμπροέδρων του φιλοκουρδικού Κόμματος HDP Σελαχαντίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ καθώς και άλλων πολιτικών στελεχών, προκαλεί έντονη ανησυχία για την διολίσθηση της Τουρκικής Κυβέρνησης στους τομείς του σεβασμού των αρχών της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και του πολιτικού πλουραλισμού, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της τήρησης των αρχών του Κράτους Δικαίου.

Δυστυχώς, οι Κασσάνδρες που προμήνυαν ότι το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου θα αποτελούσε αφορμή για τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών στην Τουρκία επιβεβαιώνονται.

Οι τουρκικές Αρχές βαδίζοντας πλέον στον ολισθηρό δρόμο ενός αυταρχικού καθεστώτος απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τις δημοκρατικές αξίες που πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρώντας στη σύλληψη της ηγεσίας του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  • Πώς σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις συλλήψεις της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) από τις τουρκικές Αρχές ασφαλείας;
  • Προτίθεται να συμπεριλάβει αυτές τις εξελίξεις στην επόμενη έκθεση προόδου της Τουρκίας;».
elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here