Θεοδωράκης: Δεν μπορείς να μοιράζεις «αριστερή ελπίδα»και να συγκυβερνάς με ένα ακροδεξιό κόμμα

«Η λογική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ότι μπορούμε να βάζουμε φόρους -έχουμε στον καινούριο προϋπολογισμό δυόμισι δις φόρους παραπάνω, χωρίς να τους ενδιαφέρει ποιος θα τους πληρώσει. Σήμερα το 50% του κόσμου δεν πληρώνει φόρους, ασφαλιστικά και τράπεζες γιατί δεν μπορεί», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ΕΤ3.

Φωτογραφία: @TheodorakisStavros /facebook
kiziplast
pacificsun

Μιλώντας για τις κρατικές σπατάλες ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «διάλυση» της μεσαίας τάξης και στη συνέχεια ανέφερε: «Μελετήσαμε αναλυτικά τι προβλέπει ο προϋπολογισμός  για τους ανέργους. Είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη ανεργία αλλά στον προϋπολογισμό της χώρας οι δαπάνες για την στήριξη των ανέργων είναι οι μικρότερες στην Ε.Ε.» και στη συνέχεια τόνισε: «Το που πάνε τα λεφτά είναι απόφαση της κεντρικής διοίκησης. Εμείς θεωρούμε όμως ότι υπάρχει σπατάλη υπέρ του κομματικού πελατειακού κράτους».

Αναφερόμενος στην ρατσιστική – ομοφοβική δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Κατσίκη ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Υπάρχει ένα πρόβλημα με τη συμπεριφορά των ΑΝΕΛ σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό όμως το πρόβλημα πρέπει να το λύσει, αλλά και να απολογηθεί, ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συγκυβερνάει δύο χρόνια με τον κ. Καμμένο. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να είναι και με τον Κάστρο και με τον Καμμένο. Δεν πάνε και τα δύο μαζί και ας μην προσπαθεί ξεγελάσει τον κόσμο.

Το Σύμφωνο συμβίωσης δεν ψηφίστηκε από τους ΑΝΕΛ. Ευτυχώς που υπήρχε το Ποτάμι και άλλοι βουλευτές και το ψηφίσαμε. Όπως και το τζαμί. Μία κυβέρνηση που θέλει να εκφράζει αυτή την «αριστερή ελπίδα» όπως είπε ο κ. Τσίπρας στην Αβάνα, να δώσει μια απάντηση πώς μπορεί να συγκυβερνά μ’ ένα ακροδεξιό κόμμα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ερωτώμενος για τον κ. Ζουράρι ανέφερε ότι όταν ένας υπουργός και, κυρίως, Παιδείας, λέει ότι είναι μέρος μια κατοχικής κυβέρνησης, προσβάλλει κυρίως τον κύριο Τσίπρα, μετά τη χώρα και μετά εμάς και στη συνέχεια τόνισε ότι το κάλεσμα στα υπόλοιπα δημοκρατικά κόμματα να στηρίξουν την πρόταση μομφής δεν κρύβει τη δημιουργία κάποιου «μετώπου» καθώς η χώρα έχει ανάγκη από λύσεις και καθαρές πολιτικές.

Για τις διαφωνίες του Ποταμιού με τη ΝΔ ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι η ΝΔ είναι ένα συντηρητικό κόμμα και ότι υπάρχουν μεγάλα διαχωριστικά με τις πολιτικές της. «Το ότι έχει μια επίφαση ενός μοντέρνου φιλελεύθερου κόμματος, που του αρέσουν και τα συνθήματα του Ποταμιού και πολλές φορές τα χρησιμοποιεί δεν σημαίνει ότι έγινε από τη μια μέρα στην άλλη ένα κεντρώο κόμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για το αν έχει επαφές με πολιτικά πρόσωπα με σκοπό τη δημιουργία νέου κόμματος ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποιο «παρασκήνιο» και ανέφερε: «Γίνονται συζητήσεις με ανθρώπους που θεωρούμε συμμάχους μας σε συγκεκριμένα ζητήματα. Για να αλλάξουμε τη χώρα χρειαζόμαστε ένα δυνατό Ποτάμι με νέους ανθρώπους αλλά προφανώς χρειάζεται και η συνεργασία με ανθρώπους που κατά καιρούς έχουν δώσει τις δικές τους μάχες», ενώ στη συνέχει προσέθεσε: «Τα κινήματα δεν δημιουργούνται ούτε σε εστιατόρια, ούτε σε σπίτια, ούτε στις τηλεοράσεις, ούτε σε γραφεία εργολάβων. Τα κινήματα δημιουργούνται με την απόφαση του κόσμου».

Σε ότι αφορά το δημόσιο χρέος τόνισε ότι όσοι αρνούνται την εθνική πρόταση για το χρέος τορπιλίζουν το μέλλον της χώρας καθώς αυτό θα κληθούν να το πληρώσουν τα παιδιά μας και επανέλαβε την πρόταση του για συμπόρευση όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων στο συγκεκριμένο θέμα. «Στα ζητήματα τα εθνικά  πρέπει να είμαστε ενωμένοι αλλά αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να την κάνει το Ποτάμι. Πρέπει να την κάνει ο Πρωθυπουργός και να προστρέξουν όλοι οι άλλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την πρόταση του για Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας ώστε τα μεγάλα θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως το θέμα της Τουρκίας, να μην είναι στις πλάτες ενός ανθρώπου, ενώ σχετικά με την αξιολόγηση ανέφερε: «Θέλω να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να σωθεί η χώρα. Δεν με ενδιαφέρει να γκρεμιστεί η χώρα για να γκρεμιστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά δεν είναι δικά μου οράματα».

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here