Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα τις γιορτές

Η ΕΣΕΕ με εγκύκλιό της ενημέρωσε τις Ομοσπονδίες μέλη της και τους Εμπορικούς Συλλόγους για τη λειτουργία των καταστημάτων τα φετινά Χριστούγεννα και τις Κυριακές του Δεκεμβρίου που αυτά είναι ανοικτά.

PACIFIC-SUN

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων και την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.

Δεδομένων αυτών, τα καταστήματα κατά τις φετινές γιορτές θα λειτουργήσουν, τις δύο Κυριακές προ των Χριστουγέννων, δηλαδή στις 17 και 24 Δεκεμβρίου αντίστοιχα και στις 31 Δεκεμβρίου, τελευταία Κυριακή του χρόνου. Το πλαίσιο ωραρίου για τις Κυριακές αυτές, καθορίζεται από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα.

Η απασχόληση των εργαζομένων σε εμπορικά καταστήματα που θα λειτουργήσουν, επιτρέπεται και αμείβεται σύμφωνα με τις κοινές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, που ορίζουν πρόσθετη αμοιβή για εργασία κατά τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την αμοιβή, θα έχουν προσαύξηση 75% επί της νόμιμης ημερήσιας αμοιβής τους και παράλληλα, δικαιούνται αναπληρωματική ημέρα ανάπαυσης κατά την εβδομάδα που ακολουθεί την Κυριακή που εργάστηκαν και όχι την μεθεπόμενη εβδομάδα ή σε άλλο χρονικό σημείο.

Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι όπως παραδοσιακά και εθιμικά γίνεται, στις 2 Ιανουαρίου, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα είναι κλειστά.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής