Παπαδημητρίου: Ανάπτυξη άνω του 2,1% προβλέπει για φέτος η ΕΕ

«Ετοιμη να ξεπεράσει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη είναι η ελληνική οικονομία, εάν οι εταίροι τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, ώστε να προχωρήσει η ποσοτική χαλάρωση, να ελαφρυνθεί το δημόσιο χρέος και να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

PACIFIC-SUN

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, ο κ. Παπαδημητρίου είπε: «η κυβέρνηση έχει κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, πέρασε τα όποια προαπαιτούμενα για τη συμφωνία και πλέον είμαστε προσηλωμένοι στο Eurogroup, περιμένουμε να κάνουν το ίδιο και οι εταίροι μας».

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, σημείωσε ότι «είμαστε ανήσυχοι εάν θα εκπληρώσουν τις δικές τους δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους, ώστε να προχωρήσει η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης, να δοθεί στις αγορές η εικόνα της κανονικότητας για την οικονομία της χώρας και να προχωρήσει η διευκόλυνση των συναλλαγών μεταξύ των τραπεζών και των πολιτών, με μία μείωση των επιτοκίων που θα ενισχύσει την ρευστότητα της αγοράς».

Ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι «ελάφρυνση χρέους μπορεί να γίνει με τέσσερις τρόπους και πρόσθεσε ότι για την ελάφρυνση του χρέους υπάρχουν ήδη προκαταρκτικές συμφωνίες ήδη από το 2012 και κυρίως το 2015».

Όσον αφορά το νέο παραγωγικό μοντέλο που προωθεί η κυβέρνηση, είπε πως «έχει ως βάση το ανθρώπινο δυναμικό και στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες. Παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας με αξιοποίηση της έντασης της γνώσης, ενδυνάμωση της εξωστρέφειας για να μπει τέλος στο διαχρονικό έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων, ώστε από τις μικρές επιχειρήσεις, που αποτελούν το 99% της ελληνικής οικονομίας, να δημιουργηθεί ανά περίπτωση η κρίσιμη μάζα που θα επιτρέπει την είσοδο στις διεθνείς αγορές».

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε και στην αρχική πρόβλεψη των θεσμών για φέτος να είναι για ανάπτυξη 1,8% του ΑΕΠ, ενώ όπως είπε η  η καινούργια πρόβλεψη της ΕΕ είναι για 2,1% και σημείωσε ότι «εμείς θα το ξεπεράσουμε».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής