Διεθνής επιχείρηση και συλλήψεις για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών

Τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τρία στην Κύπρο και ένα στη Βουλγαρία, συνελήφθησαν στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συνδρομητικών υπηρεσιών στο διαδίκτυο, που πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό της Europol και με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

PACIFIC-SUN

Κατά τη διάρκεια της, διακριβώθηκε παράνομη δραστηριότητα, που αφορούσε σε διαμοιρασμό δορυφορικού σήματος συνδρομητικών εταιριών – καναλιών, μέσω εξυπηρετητών (servers), που είχαν εγκατασταθεί σε Βουλγαρία και Ολλανδία.

Πραγματοποιήθηκαν δεκαεπτά έρευνες σε κατοικίες, εταιρίες και καταστήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ογδόντα τέσσερις servers, εβδομήντα δορυφορικοί δεκτές και πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών και εγγράφων.

Οι servers μέσω των οποίων γινόταν ο διαμοιρασμός του δορυφορικού σήματος των συνδρομητικών εταιριών εντοπίστηκαν και απενεργοποιήθηκαν ενώ οι IP διευθύνσεις, που φιλοξενούνταν σε ολλανδική εταιρία, απενεργοποιήθηκαν από τις ολλανδικές Αρχές.

Στην Ελλάδα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν ταυτόχρονες έρευνες, σε καταστήματα, αποθήκη, κατοικία και οχήματα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, φορητό μέσο αποθήκευσης τύπου usb stick και δορυφορικός δέκτης, με δύο τροφοδοτικά και δύο χειριστήρια.

Το προανακριτικό υλικό και τα ψηφιακά πειστήρια υποβλήθηκαν στη Δικαιοσύνη και στη συνεχεία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής