Πρόγνωση ΕΜΥ: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Παρασκευή 2/3

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές και στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο τοπικά ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα δυτικά και κυρίως στα βόρεια ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.

PACIFIC-SUN

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί στα πελάγη 6 με 7 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Από το βράδυ σταδιακά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

ΑΤΤΙΚΗ 
Νεφώσεις και σταδιακά τοπικές βροχές. Βαθμιαία από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Σταδιακά από τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές οι οποίες από το μεσημέρι θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Σταδιακά από το βράδυ και από τα δυτικά θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, όπου από το βράδυ πιθανόν στο βόρειο Ιόνιο, κυρίως στην Κέρκυρα και την Ήπειρο θα είναι τοπικά ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και πρόσκαιρα το πρωί της Δυτικής Στερεάς. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα νότια θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και πιθανώς στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια. Σταδιακά από τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια έως 7 μποφόρ που σταδιακά από το βράδυ στα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 
Νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και σταδιακά έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τη νύχτα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 και στην Κρήτη τοπικά έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 
Αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίο από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής