Πρόγνωση ΕΜΥ: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια την Πέμπτη 15/2

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς από τα 400 περίπου μέτρα.

PACIFIC-SUN

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία 8 τοπικά 9 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην Κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στα παραθαλάσσια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας από τα 400 περίπου μέτρα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά 8 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς από τα 400 μέτρα. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βόριεοι βορειοανατολικοί και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς από τα 400 μέτρα. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Στα νότια θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Νεφώσεις με βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια, θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής