Πρόγνωση ΕΜΥ: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια τη Δευτέρα 22/1

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και μέχρι το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

PACIFIC-SUN

Χιόνια μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς, καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από τα δυτικά. Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ στα πελάγη. Πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Χιόνια στα ορεινά της Πάρνηθας. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 ενισχυόμενοι στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα νωρίς το πρωί στη Θράκη. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές, ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 400 μέτρα μέχρι το μεσημέρι. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 βαθμιαία 5 με 7 και στην Κεντρική Μακεδονία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, από τα 500 μέτρα και της Κεντρικής Στερεάς μέχρι το μεσημέρι. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι-απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στις Κυκλάδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία από τα βόρεια, βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι-απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα βόρεια, βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής