Νέες δωρεές ύψους άνω των 33 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσίασε σήμερα στο πλαίσιο της νέας σειράς εκδηλώσεων «Διάλογοι» τις νέες δωρεές του που θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα σε συνεργασία με οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

PACIFIC-SUN

Συγκεκριμένα, στην τακτική φθινοπωρινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, εγκρίθηκαν δωρεές συνολικού ύψους άνω των 33 εκατομμυρίων ευρώ. Οι 68 νέες δωρεές αφορούν δράσεις στις Τέχνες και τον Πολιτισμό, την Παιδεία, την Υγεία και τον Αθλητισμό και την Κοινωνική Πρόνοια.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσίασε ορισμένες από τις πρόσφατες δωρεές του, ανά τομέα δράσης, με βίντεο και συζήτηση επί σκηνής με τους εκπροσώπους των οργανισμών που έλαβαν τις νέες δωρεές, αλλά και με άμεσα επωφελούμενους αυτών. Ενδεικτικά παρουσιάστηκαν οι δωρεές προς το Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, καθώς και δωρεές που στηρίζουν προγράμματα υποτροφιών και δια βίου εκπαίδευσης.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τους άξονες των συνεργειών στην τοπική κοινωνία, τη μεταφορά βέλτιστων πρακτικών, τη σημασία της δια βίου εκπαίδευσης, τη σπουδαιότητα της προσβασιμότητας σε υπηρεσίες υγειονομικής φροντίδας αλλά και στην τέχνη, ενώ στην έναρξη της εκδήλωσης τα στελέχη του Τμήματος Διαχείρισης Δωρεών του Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μοιράστηκαν ιστορίες από την καθημερινή τους επαφή με οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και διεθνώς.

Στο δεύτερο σκέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, καλωσόρισε επί σκηνής τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, για μία συζήτηση αναφορικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, να διαθέσει δωρεές άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ για την περαιτέρω ενίσχυση του τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, με έργα υποδομών και ενίσχυσης της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην εκδήλωση, ο κ. Δρακόπουλος, ανέφερε: «Η εμπειρία της δημιουργίας του ΚΠΙΣΝ έχει αποδείξει τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να έχει για την κοινωνία μία διαφανής συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Έτσι, και με τη νέα πρωτοβουλία για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα, προσβλέπουμε σε μια ανοιχτή διαδικασία που έχει μοναδικό σκοπό και γνώμονα το κοινό καλό. Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που στις ιδιαίτερα έντονες εποχές που διανύουμε παγκόσμια, το ΙΣΝ εξακολουθεί να βρίσκει νέους αξιόλογους συνεργάτες ή να συναντάει παλιούς γνώριμους, σε μία κοινή πορεία και προσπάθεια να κάνουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο κάθε φορά. Ο κόσμος είναι η γειτονιά μας».

Ο κ. Δρακόπουλος, αναφέρθηκε, ακόμη, στην πιθανή συμμετοχή  του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano, δημιουργού του ΚΠΙΣΝ, στον σχεδιασμό των έργων υποδομών που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι, τυχόν συμβολή του διακεκριμένου αρχιτέκτονα και φίλου της Ελλάδας στα έργα θα συμβάλει στην εισαγωγή σε αυτά μιας νέας φιλοσοφίας που εναρμονίζει τους χώρους θεραπείας με το φυσικό περιβάλλον.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής