ΕΙΝΑΠ: Οι γιατροί του ΕΣΥ δεν έχουν αρμοδιότητα να είναι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ

«Οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να είναι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά και τονίζει ότι «ο ΕΟΠΥΥ οφείλει με δικούς του μηχανισμούς να ασκήσει τους ελέγχους που επιθυμεί ή επιβάλλονται».

PACIFIC-SUN

Η ΕΙΝΑΠ υπενθυμίζει ότι «ανέκαθεν το ελεγκτικό έργο στα νοσοκομεία ήταν στην ευθύνη των γιατρών του ΙΚΑ. Εδώ και πέντε χρόνια η ευθύνη αυτή μεταφέρθηκε στους γιατρούς ΕΣΥ, παράλληλα με τον καθημερινό όγκο εργασίας τους» και σημειώνει ότι και τότε «είχε καταγγείλει με έντονη διαμαρτυρία το γεγονός αυτό, χωρίς όμως, δυστυχώς, να εισακουστεί από την Πολιτεία».

Η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει ότι «σήμερα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να υπερασπιστούμε συναδέλφους μας, γιατρούς ΕΣΥ που ασκούσαν καθήκοντα ελεγκτών ΕΟΠΥΥ στα νοσοκομεία».

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ συνεχίζει: «διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε οι γιατροί ΕΣΥ δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να είναι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ. Δε μπορεί να είναι ελεγχόμενοι ως δημόσιοι υπάλληλοι και ταυτόχρονα ελεγκτές».

«Όταν τελικά μας επιβάρυναν με αυτό το επιπλέον καθήκον, μας διαβεβαίωσαν ότι θα έχει προσωρινό χαρακτήρα. Τώρα, μετά από τόσα χρόνια, είμαστε και κατηγορούμενοι», προσθέτει και συμπληρώνει ότι: «οι γιατροί ΕΣΥ πρέπει να απαλλαχθούν από αυτό το φορτίο –και να το επιφορτιστούν αυτοί στους οποίους ανήκει-, ώστε να επικεντρωθούν στο έργο τους, το οποίο γίνεται καθημερινά βαρύτερο από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία».

Η ΕΙΝΑΠ καλεί την πολιτική ηγεσία και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ «να ανακαλέσουν τώρα τις διώξεις των συναδέλφων μας. Να αναλάβει ο ΕΟΠΥΥ –που έχει και την ευθύνη- να λειτουργεί τους ελέγχους με δικούς του μηχανισμούς και τις ανάλογες προσλήψεις».

«Η υπομονή των γιατρών ΕΣΥ έχει εξαντληθεί. Καλούμε τους συναδέλφους να μη δεχθούν, σε κανένα νοσοκομείο να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής