Ε.Ε.Σ.: Η κατάσταση φαίνεται να εξομαλύνεται σταδιακά στην Κω

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Περιφερειακού Τμήματος Κω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά την εκδήλωση του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στη 1:31 τα ξημερώματα στην Κω.

PACIFIC-SUN

Με ανακοίνωσή του ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επισημαίνει ότι «άμεση ήταν η κινητοποίηση του Περιφερειακού Τμήματος Κω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά την εκδήλωση του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στη 1:31 τα ξημερώματα στην Κω.

Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της Κω μετέβησαν τάχιστα στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού, όπως τους ζητήθηκε από τις τοπικές Αρχές, προσφέροντας αλουμινοκουβέρτες για την περίθαλψη των τραυματιών και Πρώτες Βοήθειες σε περισσότερα από 100 περιστατικά. Επίσης, διανεμήθηκαν 100 κουβέρτες σε κατοίκους και επισκέπτες που διανυχτέρευσαν στο δρόμο για λόγους ασφαλείας.

Επιπλέον, μία δεύτερη ομάδα Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενώθηκε με το Πυροσβεστικό Σώμα, όπου προσέφερε τη βοήθειά της, έως τις πρώτες πρωινές ώρες, για την αναζήτηση τυχόν εγκλωβισμένων ή τραυματιών».

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσθέτει ότι «οι Σαμαρείτες Διασώστες και οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Κω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία τόσο με την Πολιτική Προστασία όσο και με την Κεντρική Διοίκηση του Ε.Ε.Σ., προκειμένου να συνδράμουν περαιτέρω το έργο των Αρχών, εφόσον αυτό ζητηθεί».

»Τέλος, μία ακόμη ομάδα Σαμαρειτών Διασωστών από το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ρόδου βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να μεταβεί στο νησί της Κω, εάν χρειαστεί, για να ενισχύσει τις δυνάμεις του», καταλήγει στην ανακοίνωση του.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής