Αναγνωρίσεις δύο νέων ιαματικών πηγών σε Γρεβενά και Φθιώτιδα

Δύο ακόμη ιαματικές πηγές αναγνωρίστηκαν μετά από απόφαση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά. Πρόκειται για τις ιαματικές πηγές που βρίσκονται στην Παλαιοβράχα Γρεβενών καθώς και της Μακρακώμης Φθιώτιδας.

PACIFIC-SUN

Οι αναγνωρίσεις ιαματικών πόρων εντάσσονται στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής, με στόχο την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού και εν προκειμένω την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας-ευεξίας και την ανάδειξη νέων ιαματικών προορισμών.

Συγκεκριμένα, αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «Πηγή Κιβωτού» του Δήμου Γρεβενών για λουτροθεραπεία, με τρόπο χρήσεως τη λουτροθεραπεία, και με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες καθώς και για παθήσεις του νευρικού συστήματος.

Επίσης, αναγνωρίζεται ως ιαματικός φυσικός πόρος η «Πηγή Παλαιοβράχας» του Δήμου Μακρακώμης Φθιώτιδας με τρόπο χρήσεως τη λουτροθεραπεία, και με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για νοσήματα μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος καθώς και για δερματικές παθήσεις.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής