25 νέα ημιθωρακισμένα τζιπ στην υπηρεσία της ΕΛΑΣ

Είκοσι πέντε ειδικού τύπου ημι-θωρακισμένα οχήματα που θα διατεθούν για τις επιχειρησιακές ανάγκες των Ο.Π.Κ.Ε. και της Ε.Κ.Α.Μ παρουσιάστηκαν σήμερα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

PACIFIC-SUN

Πρόκειται για είκοσι πέντε οχήματα (τύπου τζίπ), που έφτασαν στην Ελληνική Αστυνομία ως δωρεά από την Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κοσσυφοπέδιο (EULEX KOSSOVO). Δεκαεννέα κατανέμονται στην Αττική, πέντε στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Κρήτη.

Δεκαέξι από αυτά θα ενισχύσουν σημαντικά την αστυνομική παρουσία και δράση σε περιοχές της Δυτικής Αττικής για την αντιμετώπιση σοβαρών και οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στην ομιλία του ανέφερε τα εξής: «Με χαρά σήμερα ξεκινά η δραστηριότητα των νέων ομάδων Ο.Π.Κ.Ε., δηλαδή των Μονάδων εκείνων που έχουν ως κύρια αποστολή την αντιμετώπιση του σκληρού εγκλήματος ή του εγκλήματος από το οποίο κινδυνεύει περισσότερο η κοινωνία μας.

Βρήκαμε τα οχήματα αυτά, τα οποία δεν χρησιμοποιούντο -ήταν στο Τελωνείο- και αξιοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία. Εκπαιδεύτηκε προσωπικό ή μετακινήθηκε από άλλες Υπηρεσίες, έτσι ώστε να ενισχύσουμε την προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας στον έλεγχο δύσκολων περιοχών.

Περιοχών με αρκετά μεγάλη παραβατικότητα, όπως είναι η Δυτική Αττική. Εκεί προσανατολίζονται αυτές οι Ομάδες. Με αυτό τον σύγχρονο εξοπλισμό πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος. Καλή δύναμη θέλω να ευχηθώ στους αστυνομικούς οι οποίοι από σήμερα στελεχώνουν αυτές τις ομάδες και ξεκινούν την αποστολή σε αυτές τις δύσκολες περιοχές.

Είναι η ολοκλήρωση μιας προσπάθειας που είχε αναγγελθεί. Είχε αναγγελθεί ότι θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στην αστυνόμευση της Δυτικής Αττικής και βλέπετε σήμερα ότι δεν λέμε λόγια του αέρα.

Σήμερα υλοποιείται αυτή η υπόσχεση και βέβαια η προσπάθεια αυτή δεν είναι προσπάθεια μιας ημέρας. Είναι προσπάθεια που θα διαρκέσει, θα έχει βάθος χρόνου. Και εύχομαι στην Ελληνική Αστυνομία, στα πληρώματα αυτών των αυτοκινήτων, καλή δύναμη και να εκτελέσουν την αποστολή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής