Εκτεταμένα επεισόδια στην πορεία μνήμης για τον Γρηγορόπουλο

PACIFIC-SUN

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας από τις 19:00 το απόγευμα μέχρι και αργά το βράδυ της Τρίτης, όταν μία ομάδα που αποκόπηκε από τον όγκο της πορείας για την επέτειο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κατευθύνθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων.

Πετροπόλεμος, μολότοφ και βεγγαλικά από την πλευρά των αντιεξουσιαστών, εκτεταμένη ρίψη χημικών και προσαγωγές από την Ελληνική Αστυνομία, ολοκλήρωσαν το παζλ που δημιούργησαν μία δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους της περιοχής. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τηλεοπτικοί σταθμοί αλλά και τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρόμοια ήταν και η εικόνα σε πόλης όλης της Ελλάδας.

Η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τα επεισόδια εξέδωσε ανακοίνωση η οποία έχει ως τίτλο «Η Ν.Δ. θα αποκαταστήσει το νόμο, την τάξη  και την ασφάλεια των πολιτών».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Έρμαιο στις διαθέσεις των γνωστών – αγνώστων έγινε, για άλλη μια φορά, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κέντρο της Αθήνας.

Φαίνεται ότι για την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Προστασίας αναφέρεται στο ιδιότυπο άβατο των Εξαρχείων, παρά στο σύνολο των πολιτών.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους ότι με την πολιτική αλλαγή στη χώρα, ο νόμος, η τάξη και η ασφάλεια των πολιτών θα αποκατασταθούν άμεσα».

Καμίνης: Στα Εξάρχεια ζουν πολίτες οι οποίοι έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλο πολίτη

Με αφορμή τα επεισόδια στα Εξάρχεια, σε δήλωση προχώρησε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης: «Παρακολουθώ με αγανάκτηση να μετατρέπονται τα Εξάρχεια, για μία ακόμα φορά, σε πεδίο μάχης. Είναι απαράδεκτο ο σχεδιασμός της Αστυνομίας να αγνοεί ότι στα Εξάρχεια ζουν πολίτες οι οποίοι έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλο πολίτη. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για τον εγκλωβισμό των κατοίκων των Εξαρχείων σε έναν ασφυκτικό κλοιό άσκησης τυφλής βίας από τη μία, και επιχειρησιακής ανικανότητας από την άλλη».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής