Η Περιφέρεια Κρήτης σε δράση για την αντιμετώπιση της Βίας στην Ευρώπη

Tο Ευρωπαϊκό έργο «SAVE» (Solutions Against Violence in Europe)- «Καταπολέμηση της βίας στην Ευρώπη» όπου συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης ως εταίρος, παρουσιάστηκε σε ενημερωτική συνάντηση στη Περιφέρεια.

Φωτογραφία: Περιφέρεια Κρήτης
kiziplast
pacificsun

Ειδικότερα παρουσιάστηκαν η διαδρομή του έργου, καθώς και τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του Πειραματικού Μοντέλου πρόβλεψης και ανίχνευσης της κακοποίησης των παιδιών όπως αυτό σχεδιάστηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου.

Συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης Λάμπρος Βαμβακάς, και εκπρόσωποι φορέων από την 7η ΥΠΕ, Περιφερειακή Δ/νση Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Β/βαθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Ηρακλείου-Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Στην συνάντηση προβλήθηκε το βίντεο animation που δημιουργήθηκε μετά την ολοκλήρωση της πειραματικής φάσης του έργου και συνοψίζει την αντίληψη των παιδιών που συμμετείχαν στα εργαστήρια.

Στη συνέχεια αναζητήθηκαν τρόποι σύμπραξης και συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και της Περιφέρειας Κρήτης για τη συνέχιση των δράσεων που πιλοτικά εφαρμόστηκαν κατά την διάρκεια του έργου.

Παράλληλα αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους των παραπάνω φορέων για την συνέχιση της εφαρμογής του πειραματικού μοντέλου του SAVE στα σχολεία, μετά την υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου συνεργασίας.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here